EnglishDeutschHrvatski
CityHub Našice

Prije nekoliko dana i u Našicama kao i u nekoliko gradova u Republici Hrvatskoj postala je dostupna mobilna aplikacija pod nazivom City Hub.

Prije svega nije loše pogledati promotivni video u kojem se vrlo lako može vidjeti što sve ova aplikacija pruža i što će naši sugrađani sa njom dobiti.

Aplikaciju možete skinuti ovdje: CityHub aplikacija za Android uređaje

Tvrtka BetaWare d.o.o. izradila je modul aplikaciju za mobilne uređaje koja objedinjava gradske službe na jednom mjestu. Dakle, svakom građaninu u gradu u kojem je aplikacija omogućena, a od sada je to i u Našicama,  s pametnim telefonom (za sada samo na Android uređajima) moguće je vrlo brzo i jednostavno prijaviti uočeni problem i kvar na javnim površinama, parkiralištima, prometnicama, javnoj rasvjeti ili komunalnoj opremi.

CityHub Našice

Što to u praksi znači i što će se sa ovom aplikacijom dobiti?

Možemo objasniti na jednom vrlo jednostavnom primjeru. Nakon što skinete aplikaciju na svoj mobilni uređaj te ju pokrenete, otvoriti će se početni ekran aplikacije u kojem se možete (ali i nije uvjet) registrirati, putem kratkog obrasca registracije ili putem facebooka ili gmaila. Isto tako možete preskočiti login se odmah uključiti u aplikaciju.

U svakom slučaju, otvoriti će vam se početni ekran u kojem je vidljiv naš grad Našice i nekoliko vrlo zanimljivih mogućnosti. Jedna od glavnih značajki ove aplikacije je opcija do koje možete doći ukoliko otvorite izbornik (u gornjem lijevom kutu) te izaberete „Komunalno redarstvo“.

Nakon toga možete svojim pametnim telefonom fotografirati uočeni problem (ili fotografiju postaviti iz svoje galerije ukoliko ste problem fotografirali ranije) te ga prijaviti određenim komunalnim ustanovama. Dakle bitno je naglasiti da morate postaviti „Tip problema“ kao što možete dodati i vaš osobni komentar. Vrlo je važno reći kako aplikacija radi samo ukoliko ste uključili GPS sustav na mobitelu jer na taj način se u prijavi problema pokazuje i točna lokacija na kojoj ste uočili problem.

Za kraj moramo naglasiti kako se aplikacija još uvijek  razvija te ukoliko naiđete na pojedini problem, grešku možete prijaviti u izborniku „Postavke / Prijavi grešku“. Isto tako nadamo se kako će aplikacija uskoro zaživjeti i na mobilnim uređajima sa Windows sučeljem. 

 

Povezani pojmovi:

Gradonačelnik

gradonacelnik josip miletic
program dana grada 1a
Close the dialog

Kontaktirajte Grad Našice

logo lenta
hodocasnicki put turisticki nasice

INDUSTRIJSKA ZONA

industrijskazona

www.nasice.hr | Službene stranice grada Našica | Sva prava pridržana.