EnglishDeutschHrvatski

ruta memorijalna ruta

Dana 27. rujna 1991. godine 67 dragovoljaca s našičkog područja krenulo je u obranu grada Vukovara. Ove godine obilježit će se 25. obljetnica polaska vukovarskih branitelja iz Našica. Nažalost, čak osamnaest ih je izgubilo život u vukovarskom ratnom vihoru, a njih četvorica još uvijek se vode kao nestala.

utrka1

U znak poštovanja i sjećanja na žrtvu koju su podnijeli Grad Našice organizirat će memorijalnu utrku. Utrka će se održati u nedjelju, 2. listopada 2016. godine, sa startom u 8,30 sati. Dužina utrke iznosi oko 30 km, a maratonci će trčeći proći kroz grad Našice i susjedna naselja i općine, Donju Motičinu, Feričance, Đurđenovac i Velimirovac. Pri prolasku kroz sva ova mjesta pred spomenicima hrvatskim braniteljima zapalit će se svijeće i izmoliti molitva za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje.

Okupljanje sudionika utrke bit će pred našičkim Hotelom Park -Panolija u samom središtu Našica od 8,00 sati. Start utrke je u 8,30 sati iz središta grada. Prva svijeća upalit će se nakon desetak minuta trčanja na Vašarištu, mjestu s kojega su prije 25 godina krenuli autobusi s vukovarskim dragovoljcima iz Našica.

DSC 6625

Dolazak maratonaca u općinska središta predviđa se po sljedećem rasporedu:

9,15 h:    Donja Motičina - spomenik ispred zgrade Općine,

10,00 h:  Feričanci - spomenik ispred zgrade Općine,

11,15 h:  Đurđenovac - spomenik ispred zgrade Općine,

12,00 h:  Velimirovac – spomenik na mjesnom groblju,

12,30 h:  Našice - spomen-obilježje „Uskrsla Hrvatska“.

-> Održana 3. memorijalna utrka u znak sjećanja na 67 vukovarskih dragovoljaca s našičkog područja

Po dolasku na cilj kod „Uskrsle Hrvatske“ dočekat će nas preživjeli našički vukovarski veterani, kao i članovi obitelji poginulih i nestalih vukovarskih dragovoljaca, a s kojima ćemo zajedno položiti vijenac i upaliti svijeće za sve poginule i nestale branitelje.

Tijekom utrke osigurana je policijska pratnja.

Za sve sudionike utrke osigurana je okrijepa tijekom utrke, te prigodni pokloni za uspomenu na obilježavanje obljetnice.

Po završetku utrke za sve sudionike i goste, te vukovarske dragovoljce i članove njihovih obitelji bit će organiziran svečani domjenak u Hotelu Park  - Panolija u Našicama.

Nadamo se da ćete se odazvati našemu pozivu i prema vlastitim mogućnostima istrčati neku od dionica ili čitavu memorijalnu utrku, te se na taj način svojom športskom žrtvom prisjetiti žrtve našičkih branitelja Vukovara!

                                                                                                          

GRADONAČELNIK:

mr. Krešimir Žagar, dipl.ing.

 

Povezani pojmovi:

Gradonačelnik

gradonacelnik josip miletic
program dana grada 1a
Close the dialog

Kontaktirajte Grad Našice

logo lenta
hodocasnicki put turisticki nasice

INDUSTRIJSKA ZONA

industrijskazona

www.nasice.hr | Službene stranice grada Našica | Sva prava pridržana.