EnglishDeutschHrvatski

djecje1

Danas je u Gradskoj vijećnici grada Našica održana 5. sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Našica, na kojem su uz veliki broj članova vijeća bili prisutni i dječja gradonačelnica Dora Hanižjar, pedagoginja Marina Lazar, gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar i predsjednica DND-a Našice Darija Vlajnić.

Na sjednici su se među ostalim prisjetili dosadašnjeg rada te najavili slijedeću generaciju učenika koji će pripomoći Gradu Našicama svojim radom, idejama i raznim aktivnostima.

Nekoliko riječi rekla je Dora Hanižjar, prva dječja gradonačelnica Našica.

djecje3

„Vrlo sam zadovoljna općim uspjehom  i suradnjama koje smo ostvarili u ove dvije godine. Moram napomenuti kako smo stvarno odlično surađivali  s pedagoginjom dječjeg vrtića Zvončić Marinom Lazar i s gradonačelnikom Krešimirom Žagarom. Ovom prilikom im se zahvaljujem što su nas potakli i uvijek bili uz nas.“ – rekla je među ostalim Dora Hanižjar.

Par riječi o radu Dječjeg vijeća rekla je i pedagoginja Marina Lazar.

djecje2

„Iza nas su dvije godine rada dječjeg gradskog vijeća s obzirom da je ovo bio prvi saziv u gradu Našicama. Osobno možemo biti i zadovoljni, ali smo u nekim segmentima možda mogli i više podići razinu kvalitete sudjelovanja djece u određenim aktivnostima. Međutim, s obzirom da znamo da su u dječjem gradskom vijeću sve redom djeca odlikaši, koji pored nastavnih imaju i puno izvannastavnih aktivnosti, neskromno ipak možemo biti zadovoljni akcijama koje smo proveli tijekom ove dvije godine. Osnovni pokretač i udruga koja nam je maksimalno pomagala je Društvo naša djeca. Uključivali smo se u sve njihove aktivnosti koje su realizirane, a pored toga smo proveli i tri humanitarne aktivnosti za Socijalnu samoposlugu. Ovo je ujedno i prigoda da ponovno zahvalimo svim školama koje su zaista svesrdno izašle u susret svim humanitarnim akcijama. Pored  njih imali smo i razne druge aktivnosti , od koji su neke od zanimljivijih na primjer organizacija Dana smijeha, u sklopu kojeg smo gostovali na radiju, zatim Dan zagrljaja, kada smo u gradu poklanjali i tražili zagrljaje zauzvrat. Toga dana smo posjetili i starije osobe u domu umirovljenika u Zoljanu. Isto tako, djeca su sama predlagala određene aktivnosti u kojima mogu sudjelovati, odnosno interesirali su se i raspravljali, održavali susrete s gradonačelnikom i predsjednikom gradskog vijeća, gdje se razgovaralo o tome koje su to aktivnosti u koje se mogu uključiti i djeca te na koji način mogu pomoći da djeca i ostali građani Našica budu zadovoljniji u svojim životnim uvjetima.

Na rad Dječjeg gradskog vijeća osvrnuo se i gradonačelnik Krešimir Žagar koji je istaknuo veliko zalaganje članova te dobru suradnju.

„Dvije godine su jako brzo prošle, kao da su prvi izbori i konstituirajuća sjednica jučer održani te odabrana prva dječja gradonačelnica. Takvo jedinstveno iskustvo Grad do sada nije imao, te meni osobno. Česti susreti, sjednice i aktivnosti koje su imali gdje su uključivali i Grad. Sredstvima Grada smo im nastojali pomagati u svim njihovim aktivnostima, a njihovi prijedlozi koje su davali će nam ostati u vrlo lijepom sjećanju ,kako meni osobno, tako i svima u gradskoj upravi, a nadam se i njima samima, prvim dječjim gradskim vijećnicima. To im može biti odskočna daska u njihovim promišljanjima o životu u našem gradu u nastavku njihova školovanja I daljnjeg života. Želim im da i nadalje budu ovako kreativni, maštoviti i zanimljivi, te da budu predstavnici svojih generacija, prijatelja I učenika. Nadam se da će i sljedeća generacija dječjih gradskih vijećnika biti upravo kao i oni.“ – rekao je gradonačelnik Krešimir Žagar koji je na kraju ove sjednice svim članovima uručio prigodan poklon, majicu sa natpisom Dječje gradsko vijeće Grada Našica.

djecje4

Izbori za novi saziv dječjeg gradskog vijeća biti će raspisani tijekom listopada. Sudjelovati će 6. i 7. razredi naših osnovnih škola u Jelisavcu, OŠ kralja Tomislava i Dore Pejačević. Vrlo skoro može se očekivati konstituiranje novog dječjeg gradskog vijeća i njihova mandata od dvije godine.

 

Povezani pojmovi:

Gradonačelnik

gradonacelnik josip miletic
program dana grada 1a
Close the dialog

Kontaktirajte Grad Našice

logo lenta
hodocasnicki put turisticki nasice

INDUSTRIJSKA ZONA

industrijskazona

www.nasice.hr | Službene stranice grada Našica | Sva prava pridržana.