EnglishDeutschHrvatski
1
Oduvijek si želio učiniti nešto više za naš Grad, za mlade u njemu, želiš promjene, želiš napredak, a ne znaš kome se obratiti i na koji način pokrenuti zajednicu! Sad je pravo vrijeme da se uključiš i sudjeluješ u izradi lokalnog programa za mlade!

Lokalni program za mlade je strateški dokument kojim se kroz definirane ciljeve, mjere i zadatke nastoji unaprijediti položaj u nekoj lokalnoj zajednici. Lokalni programi izrađuju se na temelju evidentiranih podataka o potrebama mladih.

Gradu Našicama, na inicijativu Gradskog savjeta mladih Grada Našica odobren je projekt Izrade lokalnog programa za mlade na natječaju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a izvoditelj istoga je Našička razvojna agencija Nara d.o.o. . Udruge partneri na ovom projektnom prijedlogu su Humanitarna udruga Dar dobrote i Matica slovačka Markovac Našički.

Izrada programa od velike je važnosti prvenstveno mladima, ali i svima koji se njima bave. Program se donosi za razdoblje 2017 – 2020 i u njega će se uključiti sve kategorije mladih. Izradom Lokalnog programa djelovanja za mlade, ali i njegovim provođenjem ostvarit će se dijalog i suradnja između mladih, Gradskog savjeta mladih Grada Našica i lokalne vlasti, ali i organizacijama odnosno udrugama mladih i za mlade te institucijama koje se bave mladima. Prelazak suvremene generacije mladih u Hrvatskoj u svijet odraslih je sve složeniji i dugotrajniji, dijelom i zbog višegodišnje gospodarske krize koja se odrazila i na ostala područja društvenog života. Provođenjem mjera Lokalnog programa za mlade omogućiti će se veća uključenost mladih u gospodarske, političke i društvene procese na području Grada Našica te će se povećati društvena integracija mlađih generacija. Mladi su najvitalniji, najfleksibilniji te najinovativniji i najkreativniji segment suvremenog društva te će provedba ovog novoizrađenog programa doprinijeti da njihovi potencijali budu što bolje iskorišteni.

Kako bi što kvalitetnije pristupili izradi ovoga programa oformiti će se radne skupine u slijedećim područjima: kultura i civilno društvo, sport, obrazovanje, gospodarstvo i zapošljavanje, te zdravstvo i prevencija. Da bi se donio kvalitetan program od iznimne je važnosti aktivno sudjelovanje mladih u samoj izradi, jer je program njima i namijenjen. Tijekom godine biti će organiziran niz okruglih stolova i radionica na kojima će mladi imati priliku iskazati svoje mišljenje, ukazati na probleme s kojima se susreću kako bi se u konačnici donijele mjere i prijedlozi prema kojima bi se položaj mladih u Našicama mijenjao na bolje.

Ukoliko vas detaljnije zanima izrada Lokalnog programa za mlade, te bi sudjelovali u radnim skupinama ili već imate neke prijedloge, komentare pozivamo vas da se javite na e-mail predsjedniku Gradskog savjeta mladih Grada Našica i voditelju projekta Ivanu Kegleviću, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 21. travnja 2017.g.

 

Povezani pojmovi:

Gradonačelnik

gradonacelnik josip miletic
Close the dialog

Kontaktirajte Grad Našice

logo lenta
hodocasnicki put turisticki nasice

INDUSTRIJSKA ZONA

industrijskazona

www.nasice.hr | Službene stranice grada Našica | Sva prava pridržana.