EnglishDeutschHrvatski
potpisivanje1

Promicanje održivog razvoja prirodne baštine

Danas je u Gradskoj upravi Grada Našica upriličeno potpisivanje Sporazuma o partnerstvu između gradova Našica i Valpova te J.U. Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko - baranjske županije. Sporazum o partnerstvu potpisan je za prijavu projekta PARKOVNI BISERI SLAVONIJE – revitalizacija parkova u Našicama i Valpovu na natječaj za Promicanje održivog razvoja prirodne baštine iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Potpisivanju su bili prisutni gradonačelnik grada Našica Stjepan Pintarić, gradonačelnik grada Vapova Leon Žulj, Gordan Matković ravnatelj agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko - baranjske županije, predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić te direktorice razvojnih agencija Valpova i Našica.

potpisivanje3

Projektom će se doprinijeti održivom društveno - gospodarskom razvoju na regionalnoj razini kroz revitalizaciju parkova u Našicama i Valpovu. Naglasak projekta je na jačanju svijesti lokalnog stanovništva i ključnih donositelja odluka o važnosti zaštite i održivog korištenja parkova. Unapređenjem zaštićene prirodne baštine osigurati će se veća uključenost lokalne zajednice jačajući održivi razvoj područja.

Razvojem selektivnih oblika turizma s naglaskom na ekoturizam, te razvojem zajedničkih turističkih proizvoda doprinijeti će se jačanje lokalnog gospodarstva i zaposlenosti u Našicama i Valpovu.

potpisivanje2

Kroz projekt će se obnoviti postojeća i izgraditi nova infrastruktura poput uređenja šetnica sa javnom rasvjetom, rekonstruirati parkirališta i pristupi parkovnim površinama, izgraditi suvremeni centri za posjetitelje te izgraditi i postaviti posjetiteljski odnosno novi turistički sadržaji sadržaji u parkovima, obnoviti dendroflora, povećati dostupnost parkova, razviti prilagođene edukacijsko - interpretacijske sadržaje te promovirati parkove kroz promotivno - informativnu kampanju.

Zajedničkim projektom Gradova Našica i Valpova te sudjelovanjem Javne ustanove OBŽ koja upravlja parkovnim površinama nastoji se stvoriti integrirani turistički proizvod temeljen na obnovljenoj prirodnoj baštini koji će doprinijeti razvoju regionalnog koncepta razvoja kontinentalne turističke destinacije sa zaokruženom turističkom ponudom.

potpisivanje5

Ukupna vrijednost projekta iznosi 24.000.000,00 kn, ulaganje na području Grada Našica procjenjuje se na 13.500.000,00 dok će Grad Valpovo u prirodnu baštinu uložiti oko 8.500.000,00 kn. Ukupno 2.000.000,00 kn iznosi ulaganje Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima OBŽ, a koje se također planira provesti na području gradova partnera.  

 

Povezani pojmovi:

Gradonačelnik

gradonacelnik josip miletic
Close the dialog

Kontaktirajte Grad Našice

logo lenta
hodocasnicki put turisticki nasice

INDUSTRIJSKA ZONA

industrijskazona

www.nasice.hr | Službene stranice grada Našica | Sva prava pridržana.