EnglishDeutschHrvatski
polaganje1

Jučer popodne je na glavnom gradskom trgu doktora Franje Tuđmana ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske 8. listopada.

Pred mnogobrojnim građanima program je započeo nastupom Gradske glazbe Našice i našičkih mažoretkinja „Dora“.

polaganje2

Slijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježje Uskrsla Hrvatska za poginule branitelje. Na polaganju vijenaca i paljenju svijeća su bili predstavnici udruga udovica, roditelja i djece poginulih i i nestalih branitelja, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Stjepan Pintarić, potpredsjednik županijske skupštine Ivica Čeme, pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić i predstavnici udruga proisteklih iz domovinskog rata.

polaganje3

Poslije polaganja vijenaca i himne Republike Hrvatske okupljenima se obratio gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je među ostalim istaknuo.

„Događaj koji se dogodio 1991. godine na današnji datum izuzetno je značajan za našu domovinu jer smo raskinuli sve veze s bivšom Jugoslavijom. Vrlo je važno sjetiti se i događaja koji su vezani za današnji datum, a to je u 11. stoljeću upravo na današnji dan krunidba kralja Zvonimira, ali i pred kraj 19. stoljeća Rakovačka buna u kojoj je poginuo Eugen Kvaternik. Svi ti događaji koji su prethodili neovisnosti i slobodi naše domovine ne smiju se nikada zaboraviti. Isto tako treba se sjetiti događaja 7. listopada 1991. godine kada je granatiran naš glavni grad Zagreb pa zbog toga 8. listopada nije sjednica sabora održana uobičajenim prostorijama nego je održana u podrumu zgrade INA-e. Danas na našemu gradskom trgu nismo ovdje samo zbog sebe nego smo i zbog onih koji dolaze iza nas. Zbog toga čitava ova povijest ne smije se zaboraviti.“

polaganje4

Nakon minute šutnje za sve koji su ugradili svoje živote u stvaranje neovisne Republike Hrvatske i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, gradonačelnik je završio obraćanje riječima prvog hrvatskog predsjednika dr Franje Tuđmana „Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska“

 

 

Povezani pojmovi:

Gradonačelnik

gradonacelnik josip miletic
pos1 grad
zona glavna
Close the dialog

Kontaktirajte Grad Našice

logo lenta
izbori2019
Logo izboriZaEu2019 2
logo manjine 2019
hodocasnicki put turisticki nasice

INDUSTRIJSKA ZONA

industrijskazona

www.nasice.hr | Službene stranice grada Našica | Sva prava pridržana.