EnglishDeutschHrvatski
vjerske1

Danas je u uredu gradonačelnika grada Našica održan tradicionalni godišnji prijem predstavnika vjerskih zajednica koje djeluju na području grada Našica.

 Na prijemu su uz gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića i djelatnike Gradske uprave bili prisutni dekan našičkog dekanata, gvardijan i župnik Župe sv. Antuna Padovanskog fra. Zoran Bibić, fra. Marijan Vidović, fra. Celzo Vlahović, vlč. Nikola Legac, župnik u Župi sv. Marka Evanđeliste u Markovcu Našičkom, pastor Evanđeosko – pentekostne crkve u Našicama Zdravko Klešćik, vlč. Patrik Alatić, župnik u Župi Gospe Fatimske u Velimirovcu.

Sve nazočne pozdravio je domaćin prijema gradonačelnik Josip Miletić koji je izrazio zadovoljstvo ponovnim tradicionalnim susretom svih predstavnika vjerskih zajednica na području Grada Našica.

vjerske3

„Želim svima puno blagoslova i zdravlja kako u osobnom životu tako i u redovitoj djelatnosti koju svi činite na dobrobit naših sugrađana. Sve što radimo vjerujem kako činimo kako bi bilo na ponos svima nama i kako bi obogatiti kulturni, društveni i vjerski život našega grada. Puno toga je u planu i u ovoj godini, a prije svega tu je za istaknuti obnova Kapelice Uzašašća Gospodnjega i Crkve svetoga Antuna. Taj dio ćemo svakako nastaviti i podupirati, kao i sve one redovite djelatnosti i akcije koje imate tijekom cijele godine.„ - rekao je među ostalim gradonačelnik Josip Miletić.

Uz gradonačelnika na prijemu se prisutnima među ostalima obratio fra Zoran Bibić, koji je prije svega srdačno zahvalio gradonačelniku i na prijemu i na odličnoj suradnji sa cijelom gradskom upravom i Gradskim vijećem.

„Ovakvi susreti su jako važni i dragocjeni jer nas utvrđuju u prijateljstvu, a onda i u suradnji koju mi imamo u brizi za duhovno, moralno i materijalno dobro vjernika. Sve više se pokazuje potreba praćenja obitelji, jer u ovim kriznim vremenima mnogi su prisiljeni napustiti svoja ognjišta, poći u inozemstvo, ali oni ostaju povezani sa svojom župom i to nas raduje. Svakako je važno istaknuti potporu i gradonačelnika i institucija Grada Našica te još jednom želim svima izraziti zahvalnost što nas postojano prate redovitom pomoći, a posebno u obnovi naše župne crkve. Posebno me raduje obnova Kapele Uzašašća koju smo prije 2 godine iznutra obnovili, a sada uz suglasnost samostana obnovu vodi Grad Našice. Posebno zahvaljujem i raduje me suradnja s Gradom jer uz druge sakralne i kulturne objekte u našem gradu mislim da je posebno vrijedna i ta kapelica. Ovakvi zajednički pothvati i suradnja raduju nas i daju nam jedno ohrabrenje da i u ovu godinu koja je pred nama gledamo s vjerom, nadom i optimizmom. Sve ovo je i dobar poticaj i nama svećenicima da molimo za sve naše vjernike, a pogotovo za one koji vode grad da mogu i oni dobro obavljati svoj dio poslanja te ga vršiti na dobrobit svih građana.”

Zdravko Klešćik pastor Evanđeosko - pentekostne crkve u Našicama se također obratio nazočnima i naglasio.

vjerske2

„Zahvaljujem Bogu za Vas i na časnoj dužnosti gradonačelnika Grada Našica koju obnašate. Ne samo da ste izabrani voljom naroda nego ste izabrani i voljom Božjom, jer Pismo Sveto kaže kako je svaka vlast od Boga dana. Mi smo kao predstavnici vjerskih zajednica pozvani da molimo kako bi Vam Bog dao mudrost, znanje i hrabrosti te da vam ukaže kako i dalje da vodite naš grad. Ako se sjetimo u psalmu lijepo piše "Ako Gospodin ne gradi kuću uzalud se trude graditelji" i "Ako Gospodin ne čuva grad uzalud bdije stražar". Pored naših molitava mislim da bi i svi predstavnici svjetovne vlasti trebali također tražiti Božju pomoć. Božja riječ kaže zovi me i odazvati ću ti se te pokazati velike i nedokučive tajne, a ti me onda proslavi. Evanđeosko - pentekostna crkva u našem gradu je već više od 60 godina, a na ovoj lokaciji kojoj se nalazimo smo već punih 24 godine. Poslanje crkve, kao što je i gvardijan spomenuo, nisu samo lijepe zgrade nego i naše poslanje da idemo i propovijedamo evanđelje svakomu čovjeku. Isus je rekao da svaki onaj koji uzvjeruje i krsti se spasiti će se, a tko ne bude uzvjerovao osudit će se. Svima još jednom želim poželjeti puno Božjih blagoslova u ovoj 2018. godini, te da nam Bog da silu i snagu Duha Svetog kako bi mogli obaviti svoju duhovnu dužnost u službi našeg velikoga Boga i spasitelja Isusa Krista.”

Na kraju službenog dijela prijema održana je zajednička molitva za blagoslov grada kao i za sve ostale vjernike.

 

Povezani pojmovi:

Gradonačelnik

Kresimir Kasuba 2021
logo
koronavirus grad 2
zona glavna
Close the dialog

Kontaktirajte Grad Našice

lokalni2021
logo lenta
izbori2020
izbori2019
Logo izboriZaEu2019 2
logo manjine 2019
hodocasnicki put turisticki nasice

INDUSTRIJSKA ZONA

industrijskazona

www.nasice.hr | Službene stranice grada Našica | Sva prava pridržana.