EnglishDeutschHrvatski
polaganje vjenaca nasice 3

Jučer je u Našicama ispred spomen obilježje Uskrsla Hrvatska na Trgu doktora Franje Tuđmana, a povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja održano polaganje vijenaca i paljenje svijeća kao i molitva za sve poginule hrvatske branitelje.

Vijence i svijeće su položili izaslanstvo Grada Našica predvođeno predsjednikom Gradskog vijeća Krešimirom Kašubom i potpredsjednikom Gradskog vijeća Stjepanom Pintarićem, potpredsjednik županijske skupštine Ivica Čeme i županijski vijećnik Vanja Prošić te predstavnici udruga djece i udovica nestalih i poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz domovinskog rata, policije i političkih stranaka.

Nakon polaganja vijenaca održana je minuta šutnje za sve poginule hrvatske branitelje i prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franju Tuđmanu.

Sve nazočne pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba koji je u svom govoru istaknuo.

polaganje vjenaca nasice 1

„Danas je veliki dan za Hrvatsku, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i dan kada moramo odati počast svim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su dali ono najveće što imaju, a to je vlastiti život za našu slobodnu, jedinstvenu, demokratsku i najljepšu Republiku Hrvatsku. Moramo odati počast i sjetiti se svih civila koji su propatili u Domovinskom ratu, a posebno trebamo obratiti pažnju našoj djeci, svim mladima rođenim u slobodnoj Republici Hrvatskoj i odaslati im jasnu poruku da moramo praštati, ali nikad ne smijemo zaboraviti što se dogodilo da nam se ne bi ponovilo.”

Na kraju je održana molitva za sve poginule hrvatske branitelje koju je predvodio našički župnik fra Zoran Bibić.

 

Povezani pojmovi:

Gradonačelnik

Kresimir Kasuba 2021
logo
koronavirus grad 2
zona glavna
Close the dialog

Kontaktirajte Grad Našice

lokalni2021
logo lenta
izbori2020
izbori2019
Logo izboriZaEu2019 2
logo manjine 2019
hodocasnicki put turisticki nasice

INDUSTRIJSKA ZONA

industrijskazona

www.nasice.hr | Službene stranice grada Našica | Sva prava pridržana.