EnglishDeutschHrvatski

Nacrt prijedloga Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu

 koji se iznajmljuje putnicima i turistima na području Grada Našica

RAZLOG DONOŠENJA AKTA

Izmjenom Zakona o porezu na dohodak („Narodne novine“ broj 106/18.) JLP®S su počev od 2019. godine obvezne donijeti odluku kojom će propisati visinu paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu, a koji ne može biti manji od 150,00 niti veći od 1.500,00 kuna godišnje.

Nadalje izmjenama Zakona propisano je da su predstavnička tijela JLP®S za 2019. godinu obvezna donijeti odluku o visini paušalnog poreza najkasnije do 31. siječnja 2019. godine, koju je potrebno dostaviti Poreznoj upravi najkasnije do 15. veljače 2019. godine.

Također je bitno naglasiti da ako predstavničko tijelo JLP®S ne donese odluku u propisanom roku, visina paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu Zakonom je određena u iznosu od 750,00 kuna godišnje.

Predlaže se propisati visina paušalnog poreza u iznosu od 150,00 kuna po krevetu godišnje u svim naseljima Grada Našica u kojima se obavlja djelatnost iznajmljivanja i smještaja u turizmu.

S obzirom da je važeći iznos paušalnog poreza utvrđen starim Zakonom iznosio 300,00 kuna godišnje predlaže se najniži iznos propisan novim Zakonom kako bi se smanjilo porezno opterećenje iznajmljivača i ujedno potaklo veće ulaganje u turizam na području Grada Našica.

Pozivamo predstavnike zainteresirane javnosti da najkasnije do 24. siječnja 2019. godine dostave svoje komentare na Nacrt prijedloga Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu koji se iznajmljuje putnicima i turistima na području Grada Našica na OBRASCU za savjetovanje na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Po završetku savjetovanja, svi pristigli doprinosi bit će javno dostupni na internetskoj stranici Grada Našica te priloženi uz prijedlog akta o kojem će raspravljati Gradsko vijeće Grada Našica.

Zahvaljujemo na doprinosu u izradi Nacrta prijedloga Odluke.

Dokumenti:

Obrazac za provedbu savjetovanja o nacrtu prijedloga akta

Obrazac za sudjelovanje u postupku savjetovanja s javnošću

Prijedlog-Odluke-pausalni-porez

 

Povezani pojmovi:

Gradonačelnik

Kresimir Kasuba 2021
logo
koronavirus grad 2
zona glavna
Close the dialog

Kontaktirajte Grad Našice

lokalni2021
logo lenta
izbori2020
izbori2019
Logo izboriZaEu2019 2
logo manjine 2019
hodocasnicki put turisticki nasice

INDUSTRIJSKA ZONA

industrijskazona

www.nasice.hr | Službene stranice grada Našica | Sva prava pridržana.