EnglishDeutschHrvatski

inmemoriaam

Na komemoraciji preminulom Stjepanu Pintariću istaknuto je kako nas napušta ponosni Hrvat i veliki čovjek koji je iznad svega volio Hrvatsku i svoj grad.

On je ostavio velik trag u stvaranju grada Našica, kakav je danas, jer kako je Silvija Lučevnjak u uvodnom govoru rekla „Zapamtit ćemo ga kao otvorenog, srdačnog i susretljivog govornika, osobu koja je voljela svoje Našice, kao ponosnog sina Slavonije i domovine Hrvatske. Bio je uvijek spreman pomoći, konstruktivan i energičan, voljan saslušati sve prijedloge kojima je bila svrha unaprijediti život ove sredine.”

Posljednje zbogom uputio je i gradonačelnik Josip Miletić uputivši obitelji pokojnika najdublju sućut.

„Tvoj odlazak težak je i nenadoknadiv gubitak za tvoju obitelj, ali i za sve nas. Bio si skroman, jednostavan, pošten i uvijek realan. Uvijek si gledao korak-dva unaprijed, volio planirati, slagati sustav ili, kako si znao reći „Igram šah”. Bio si osnivač HDZ-a, ponosan Hrvat, dragovoljac Domovinskog rata, vjernik. I kad je bilo najteže, nisi odustajao, već si uvijek bio prvi i vojskovođa. Tvoji sugrađani, a i voljeni Velimirovac, su te toliko puta birali na važne funkcije, od mjesnog odbora, gradskog vijeća, županijske skupštine pa sve do zastupnika u Hrvatskom saboru. Nekoliko puta predsjednik Gradskog vijeća, dogradonačelnik, vršitelj dužnosti gradonačelnika Grada Našica. Za mene si uvijek bio i ostat ćeš predsjednik.” – rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Josip Miletić, prijatelj pokojnog Stjepana, dodavši da je bio pravi učitelj „Uvijek tu kad smo te zvali, bio si mnogo više od prijatelja, ali najbolje te opisuje jednostavna rečenica kojom si ponosno citirao svog oca: „Budi čovjek”. A ti si upravo to i bio.”

Okupljenima se obratio i župan Osječko – baranjske, županije Ivan Anušić, rekavši kako Stjepana zna pet godina te kako su uvijek kroz razgovore nalazili zajednička rješenja.

„Zajedno smo istraživali, radili, kreirali sve za bolje sutra i osmišljavali projekte, osmišljavali kako ćemo napraviti bolje za našu županiju i za grad Našice. Znao je što treba raditi, bio je iskusan, dobronamjeran čovjek, koji je uvijek bio spreman pomoći drugome, sebe žrtvovati za zajedničku stvar.” – rekao je župan i istaknuo da nam takvih ljudi, kao što je Stjepan, treba u društvu u kojem živimo, u Hrvatskoj, takvih Hrvata koji su aktivni i žele bolje sutra. „Jednog takvog smo, nažalost, izgubili.” – dodao je.

Stjepan Pintarić, rođen je 24. rujna 1965. u Velimirovcu kod Našica. Završio je Fakultet građevinskih znanosti u Osijeku i stekao naziv diplomiranog inženjera građevinarstva. Osim što je bio dragovoljac Domovinskog rata, stručnjak u svojoj profesiji, bio je i izrazito politički aktivan, pa je tako tijekom svog života obnašao razne dužnosti. Naime, bio je gradonačelnik i dogradonačelnik Grada Našica, predsjednik, dopredsjednik i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Našica, vijećnik u Županijskoj skupštini OBŽ, utemeljitelj i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Našice, dopredsjednik Županijskog odbora HDZ Osječko – baranjske županije, kao i zastupnik u Hrvatskom saboru, a do iznenadne smrti obnašao je funkciju direktora Cestinga d.o.o. Šahisti ga pamte kao vrsnog igrača šaha, instruktora te predsjednika Šahovskog kluba “Radnik” Velimirovac. Bio je oženjen suprugom Šteficom i otac dvoje djece Mateje i Hrvoja. No, Stjepan Pintarić je prvenstveno bio prijatelj i veliki čovjek čiji je politički i društveni angažman ostavio traga u razvoju našega kraja. Posljednji ispraćaj Stjepana Pintarića održat će se danas u 16 sati na mjesnom groblju u Velimirovcu.

 

Povezani pojmovi:

Gradonačelnik

Kresimir Kasuba 2021
logo
koronavirus grad 2
zona glavna
Close the dialog

Kontaktirajte Grad Našice

lokalni2021
logo lenta
izbori2020
izbori2019
Logo izboriZaEu2019 2
logo manjine 2019
hodocasnicki put turisticki nasice

INDUSTRIJSKA ZONA

industrijskazona

www.nasice.hr | Službene stranice grada Našica | Sva prava pridržana.