EnglishDeutschHrvatski
polaganje5

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, jučer su ispred spomen – obilježja „Uskrsla Hrvatska”, na trgu Franje Tuđmana, položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i preminule branitelje Republike Hrvatske. Povodom toga vrlo važnog datuma, vijence su položili gradonačelnik Krešimir Kašuba, saborski zastupnik Hrvoje Šimić, zastupnici prvog saziva Hrvatskog sabora Ivica Čeme i Miroslav Čiček, izaslanstvo policije te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Minutom šutnje odala se počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu, a molitvu je izmolio našički župnik i gvardijan fra Petar Cvekan.

polaganje3 1

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba pozdravio je i prigodnim riječima se obratio svim okupljenima ispred spomen – obilježja „Uskrsla Hrvatska”.„Danas se nalazimo ovdje u čast konstituiranja Sabora RH. Prva konstituirajuća sjednica je bila prije 31 godinu i nije bilo lako. Bilo je teško vrijeme, osjetili smo svu težinu i neizvjesnost. U ovom trenutku moramo čestitati ljudima koji su tada ustali, riskirali svoj život, zdravlje i život svojih obitelji i zahvaliti na svemu onom što su napravili za nas kako bi danas živjeli u slobodnoj, suverenoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj.

Naša djeca, mladež, moraju učiti povijest i znati što se točno dogodilo tih dana, tih godina. Mladež mora znati istinu o Domovinskom ratu, o ljudima koji su ustali i stali na branik domovine i dali ono najvrijednije što su imali, a to su vlastiti životi. Zahvaljujući njima, danas imamo plodove slobodne, demokratske, suverene Republike Hrvatske i bez njih danas toga ništa ne bi bilo.” – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Kašuba i čestitao svima Dan državnosti.

 polaganje16

 

 

Povezani pojmovi:

Gradonačelnik

Kresimir Kasuba 2021
logo
koronavirus grad 2
zona glavna
Close the dialog

Kontaktirajte Grad Našice

lokalni2021
logo lenta
izbori2020
izbori2019
Logo izboriZaEu2019 2
logo manjine 2019
hodocasnicki put turisticki nasice

INDUSTRIJSKA ZONA

industrijskazona

www.nasice.hr | Službene stranice grada Našica | Sva prava pridržana.