nasice.hr
UncategorizedVijesti

Povodom Svjetskog dana knjige izaslanstvo Grada Našica obišlo završne radove na Vili Greger

Danas je izaslanstvo Grada Našica predvođeno gradonačelnikom Krešimirom Kašubom posjetilo buduću stalnu adresu Gradske knjižnice Našice, Vilu Greger. Kao domaćini dočekali su ih ravnateljica Knjižnice Silvija Šokić i voditelj gradilišta. Izaslanstvo grada činili su Magdalena Vidaković-Gelenčir, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav, Matija Brkić, pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje, Božo Papac, voditelj Odsjeka za investicije, urbanizam i zaštitu okoliša, Danijel Stošić viši stručni suradnik te Ivan Belošević direktor NARA-e.

Vila Greger nova stalna adresa Gradske knjižnice Našice

Gradonačelnik je istaknuo prilikom obilaska da je Vila Greger, uz veliki i mali dvorac, jedna od najljepših građevina u Našicama, a trenutno se obnavlja u sklopu projekta Kulturne baštine.

  • U projekt obnove Vile Greger uloženo je oko 1.500.000,00 eura. Radovi su započeti u veljači 2021. godine i sad se nalaze u završnoj fazi, izvode se završni radovi, te će se krenuti u preseljenje knjižnične građe, a tu veliki posao čeka naše knjižničare. Danas smo prigodno obišli ovaj prostor, povodom Svjetskog dana knjige, te se zahvaljujem knjižničarima, čestitam im njihov dan. Svi smo ponosni na njih i njihov rad i smatram da su zavrijedili ovu zgradu sa 1100 kvadrata prostora u kojem će ponuditi našim sugrađanima mjesto gdje će svi moći provoditi dane od najmlađih do najstarijih, od onih koji se žele dodatno obrazovati, do klasičnih zaljubljenika u knjigu. Što se tiče radova prošli smo dosta teško razdoblje u ove dvije godine, blokadu i predstečaj, pa se tom prilikom posebno moram zahvaliti svim pročelnicama i pročelnicama i svim inženjerima koji su postigli da se radovi vrate u normalu. Trud se isplatio i sada samo čekamo završetak radova. – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Knjižničari su već krenuli u pripreme za preseljenje

Ravnateljica Gradske knjižnice Našice Silvija Šokić rekla je da se veseli preseljenju u nove prostore koji su poprimili svoje planirane obrise. Knjižnica će na staroj lokaciji raditi do 1. svibnja, a onda se zbog preseljenja i sređivanja fonda zatvara za korisnike.

  • Knjižnice više nisu samo mjesta na kojima čuvamo i izdajemo knjige nego one postaju mjesta susreta, učenja i druženja. Danas smo posjetili naš budući prostor kojem se jako veselimo i ne možemo dočekati konačno useljenje, odnosno da počnemo raditi u onom obimu u kojem smo radili prije korone i prije izmještanja iz dvorca. Grad će ovom investicijom dobiti ne samo prostor knjižnice nego prostor u kojem će se naši sugrađani moći družiti i učiti te zajedno s nama stvarati kulturni život grada. Cilj nam je da Gradska knjižnica postane treći životni prostor svakog sugrađanina i u tom smjeru ide naše novo poslovanje, kojeg jedva čekamo predstaviti u našem novom prostoru. – izjavila je ravnateljica Šokić i dodala da su obilježavanju prigodnih dana, a ujedno i Noći knjige priključili zanimljivim sadržajem kojeg možete popratiti na službenim Facebook stranicama Gradske knjižnice Našice.

Više iz kategorije

10 Predictions About the Future of Photography

admin

iPhone 8 Leak Reiterates Apple’s Biggest Gamble

admin

Čestitka za prvi dan školske godine

Ivona