nasice.hr
Vijesti

19. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica

U Gradskoj vijećnici u ponedjeljak, 22. travnja, održana je 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica. Na njoj je bilo prisutno 13 vijećnika, a dnevni je red sadržavao 9. točaka. Gotovo sve točke prihvaćene su jednoglasno, a aktualni sat koji je prethodio dnevnom redu sadržavao je pitanja od strane tri vijećnika. Vijećnici su prihvatili Izvješće o radu Udruženja obrtnika Našice u 2023. godini, Izvješća o radu davatelja javne usluge Našički park d.o.o. za komunalne djelatnosti za 2023. godinu, Odluku o izmjeni Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Našica za 2024. godinu, Odluku o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi te Odluku o suglasnosti za provedbu ulaganja u rekonstrukciju nerazvrstane ceste ZO09 –dionica I. u naselju Zoljan – Štukino brdo. Na ovoj su sjednici donesene i odluke o nagrađivanju istaknutih sugrađana našeg grada pa je tako usvojena Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Našica u 2024. godini – Zahvalnica Grada Našica, Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Našica u 2024. godini – Nagrada Grada Našica te Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Našica u 2024. godini – Nagrada Grada Našica za životno djelo. Sjednici Gradskog vijeća uz gradske vijećnike nazočili su direktorice, direktori i ravnateljice gradskih institucija i tvrtki, saborska zastupnica Vesna Vučemilović, županijski vijećnik Vanja Prošić te mediji.

Aktualni sat

I ova je sjednica započela aktualnim satom na kojem su postavljena razna pitanja koja su se ticala gradnje na prostoru Lapovca i Tavanca, zatim obnova ceste na istom području, a vijećnike je zanimalo i mogu li se popraviti uvjeti na otvorenom dijelu tržnici te drugo. Na aktualni sat i ovog se puta osvrnuo gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalivši vijećnicima na pitanjima i prijedlozima.

  • U aktualnom satu jedno od pitanja bilo je uređenje cesta na našičkom području za što redovno dobivam i upite drugih građana. Ceste se održavaju prema planu održavanja koje vodi naš Upravni odjel za gospodarstvo i komunalni sustav. U tom planu do 1. travnja bio je na snazi zimski režim održavanja, a sada kreće aktivno održavanje cesta, a dijelom i izgradnje novih cesta. U Granicama, primjerice, u zadnjih nekoliko godina proračunskim sredstvima upravo gradimo cestu. Također zbog vremenskih uvjeta koji su bili dobri i u ovom smo zimskom režimu uredili Sportsku ulicu u Jelisavcu te dogradili dodatnih 100 metara ceste, a održavali smo i sam centar Jelisavca. Također za daljnje radove pripremljena je Sportska ulica i Ulica Ljudevita Gaja u Našicama u kojima sada slijedi rekonstrukcija ceste uz asfaltiranje nedavno izgrađenog spoja te dvije ulice. Za prioritete smo si postavili i Strossmayerovu ulicu čija je izgradnja započela u siječnju. Tamo će se izgraditi kružni tok što je izravno ulaganje u sigurnost građana, ali i infrastrukturu, jer su građani tog dijela grada već godinama imali problema sa slivnim vodama, no i to će sada biti riješeno. Sljedeći prioritet je svakako Gajić, koji je na zahtjevnom terenu, a ono što usporava radove svakako su imovinsko-pravni odnosi koji se još rješavaju. I ovoj ćemo obnovi ulice pristupiti fazno, ovisno o dostupnim sredstvima u Proračunu Grada Našica i o dostupnih sredstava od strane Europskih fondova. Sastavni dio dnevnog reda današnje sjednice, a tiče se upravo obnove cesta, je i Odluka o suglasnosti za provedbu ulaganja u rekonstrukciju nerazvrstane ceste ZO09 –dionica I. u naselju Zoljan – Štukino brdo u dužini od 3 kilometra. Taj ćemo projekt nominirati za sredstva Ministarstva poljoprivrede. – rekao je gradonačelnik.
Priznanja Grada Našica

Kako je i navedeno u odlomku iznad prihvaćeni su prijedlozi o dodjeli priznanja Grada Našica. Tako će se Zahvalnica Grada Našica dodijeliti darivateljima krvi koji su krv darivali više od 50 puta, Matici slovačkoj Jelisavac za 30. obljetnicu rada, te Jakovu Solomunu i Goranu Galiću za spašavanje života sugrađanina. Nagradu Grada Našica dobit će darivatelji krvi koji su krv dali više od 70 puta, Viktor Šafranko, za nesebičnu pomoć žiteljima i klubovima u naselju Lila, istaknuta humanitarna udruga Dar dobrote, Dean Kopri dirigent Tamburaškog društva „Dora Pejačević“ te Miroslav Umiljanović, istaknuti sportski djelatnik i dugogodišnji predsjednik Mjesnog odbora Martin. Nagradu za životno dobit će darivatelji krvi sa više od 100 puta darovanom krvi, posthumno Zvonimir Ljubljanović, istaknuti član DVD Našice i zaposlenik JVP-a Našice te Mirko Košturjak, istaknuti član Zajednice tehničke kulture. Sve nagrade bit će tradicionalno dodijeljene na svečanoj sjednici povodom Dana grada Našica.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Našica bila je prenošena uživo na službenim stranicama Grada Našica.

Više iz kategorije

Moto klub Racing Našice obilježio 20 godina djelovanja

Ivona

Svečani prijem učenika i mentora

Ivona

Grad Našice u konkurenciji za izbor najljepšeg parka u Hrvatskoj

Ivona