nasice.hr
Vijesti

Dodijeljene nagrade istaknutim članovima Nogometnog središta Našice

U Gradskoj vijećnici u Našicama održana je izvještajna sjednica Skupštine Nogometnog središta Našice koju je zbog spriječenosti predsjednika Nogometnog središta Našice Ivice Valenčaka otvorio i vodio Dražen Ibriks, član Izvršnog odbora. On se u kratkom izvješću osvrnuo na rad i rezultate u 2023. godini. Skupština je, također, donijela Program rada i financijski plan za tekuću 2024. godinu kao i izmjenu Statuta zbog usklađivanja sa Zakonom o sportu. Gradonačelnik Krešimir Kašuba pozdravio je uspjege svih sportaša i sportskih djelatnika uključenih u rad nogometnih klubova posebno pohvalivši rad s mladima.

Nagrade najboljima

Prema predloženom Dnevnom redu uslijedilo je proglašenje dobitnika i dodjela priznanja za 2023. godinu. Za najboljeg delegata izabran je Valentin Baričević, za najboljeg nogometnog sudca Nikola Bančić, za najboljeg trenera Ljubiša Prodanović – NK Omladinac Vukojevci, za najboljeg mladog nogometaša Dino Mendroš – NK Fešk Feričanci, za najboljeg nogometnog vratara Marijo Banović – NK NAŠK Našice, za najboljeg nogometaša Benjamin Radinković – NK NAŠK Našice te za najbolji nogometni klub NK Omladinac Vukojevci. U kategoriji Višegodišnji rad u nogometu priznanja su dobili oni djelatnici koji marljivo i s iznimnim entuzijazmom rade godinama u svojim sredinama i ljudi najčešće za njih niti ne znaju, a oni su važan kotačić svoga kluba, naglasili su iz Središta. Ta su priznanja dobili Miško Jantoš (NK Zagorac 1952), Ivica Bardy (NK Omladinac Niza), Ivica Buljan (Vuka) i Vjekoslav Jug (NK Željezničar Markovac Našički). Nagradu za izniman doprinos razvoju i unaprjeđenju nogometa dobio je predsjednik Uprave Nexe d.d. Ivan Ergović čija tvrtka raspisuje natječaj za nogometne klubove našičkog područja i dodjeljuje velika sredstva posebno za rad s mladima.

Nagrada za životno djelo

Nagradu za životno djelo Nogometnog središta Našice dobili su Eduard Horvat, bivši ravnatelj đurđenovačke srednje škole i čovjek koji ostavio neizbrisiv trag u Nogometnom klubu Đurđenovac u kojem djeluje već više od 60 godina. Također, nagradu je primio i pokojni Petar Strilić za sve ono što je učinio za nogomet u Feričancima, a nagradu je primio njegov sin, Željko Strilić, predsjednik Nogometnog kluba Fešk.

FOTO: TV Našice

Više iz kategorije

32. obljetnica Dana pobjede na tzv. JNA u Našicama i Dana hrvatskih branitelja Grada Našica

Ivona

Nagrađene najbolje sportašice, sportaši i sportski kolektivi Grada Našica za 2023. godinu

Ivona

Održavanjem parka do još ljepše zelene oaze u samom centru Našica

Ivona