nasice.hr
Vijesti

Dodijeljene stipendije Grada Našica

U Gradskoj upravi tradicionalno su dodijeljene stipendije našičkim studentima. Njih je pozdravio gradonačelnik Krešimir Kašuba, koji im je i uručio ugovore, te ih pozvao da se nakon školovanja vrate, te da zajedno grade još bolji i ljepši grad, Našice.

Trud se studenata cijeni

Ove godine dodijeljene su 32 stipendije, od toga 30 redovnih i 2 za izvrsnost. Dobitnicima redovnih stipendija uplaćivat će se 800 kuna mjesečno, a onim izvrsnima 1 000 kuna. Ulog je to u našičku budućnost, ali i znatno rasterećenje kućnog budžeta građana.

„Izuzetno zadovoljstvo mi je danas bilo uručiti našim najboljim studentima stipendije. Natječaj smo raspisali za 35 stipendija, a dodijelili smo 32. Njih 30 na temelju socijalnog statusa i ocjena i 5 za izvrsnost. Od tih 5 dodijeljene su 2, jer su ostali odustali zbog većih županijskih i državnih stipendija što je uobičajeno. U našem gradskom proračunu osigurali smo 320 000 kuna i niz godina nastavljamo s ovom tradicijom uz tendenciju za povećanjem mjesečne naknade ili broja stipendista.

Za redovne stipendiste izdvajamo 800 kuna mjesečno, a izvrsnosti nagrađujemo sa 1000 kuna. Današnjom dodjelom isplatili smo te prve tri rate, i od prvog mjeseca krećemo s redovnom mjesečnom isplatom. Bilo mi je zadovoljstvo zahvaliti okupljenim studentima na njihovom radu trudu, jer to su oni koji su stekli pažnju Gradske uprave i gradonačelnika.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba te im poželio sve najbolje u novoj godini i puno uspjeha u njihovom daljnjem školovanju. Poručio je i da su im vrata Gradske uprave otvorena u svakom pogledu, kao i ured gradonačelnika.

Žele se vratiti u Našice

Nakon službene dodijele gradonačelnik je popričao sa studentima uz želju da ih potakne za daljnji rad, ulaganje u sebe, ali da jednog dana vlastitim znanjem grade još bolje Našice, svoj rodni grad.

„Studiram na drugoj godini Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Ova me stipendija dodatno motivirala da budem još bolja i dat ću sve od sebe u budućem školovanju. To obećavam. Tijekom studiranja želim provjeriti sve što moj fakultet može pružiti i želim isprobati sve što mi se nudi.” – rekla je Ivana Keglević, dobitnica stipendije za izvrsnost dodavši kako se slaže sa gradonačelnikovom porukom i smatra da bi se svi trebali truditi koliko mogu kako bi poboljšali situaciju u vlastitom gradu.

Kući se nakon studiranja želi vratiti i Andrej Brlek koji izuzetno cijeni dodijeljenu stipendiju kao potvrdu Grada koji cijeni trud studenata.

Prva sam godina fakulteta na FERIT-u u Osijeku. Ova će mi stipendija značiti puno , ne samo kao financijska potpora meni i mojoj obitelji, jedno rasterećenje, nego mi je bitna i to priznanje Grada koji meni pomaže, kao i svim studentima ovdje. Lijepa prilika da Grad pokaže kako zaista brine o svojim građanima, a posebice studentima.” – rekao je Andrej Brlek koji bi se volio nakon studiranja vratiti u Našice. „Živim ovdje osamnaest godina, lijep je to grad, zaista miran. Iako me u Osijeku čeka nova prilika i vjerujem da ću još putovati kroz svijet, Našice smatram domom i ovdje se osjećam sigurno.” – dodao je stipendist.

Grad za budućnost

Gradonačelnik je okupljanim studentima poručio i to da je Našice jedan grad koji ispred sebe ima viziju, grad koji zasigurno ima prosperitet, grad u koji je u sadašnje vrijeme uloženo pola milijarde kuna i gdje se stvara jedna demografska osnova, jedna obiteljska kvaliteta života. Grad koji treba sve struke s posebnim naglaskom na gospodarstvo od onih velikih gospodarskih subjekta, preko malih i srednjih poduzetnika. Grad Našice razvija i onu drugu kvalitetu života, društvenu, jer je to grad sa svojih stotinjak udruga koji pruža aktivnosti za najmlađe, ali i za najstarije sugrađanke i sugrađane.

Više iz kategorije

28. međunarodna oldtimer izložba na Uskrsni ponedjeljak

Ivona

OBAVIJEST O SUZBIJANJU KOMARACA

Marac

Natječaj za udruge u sklopu projekta Žuta točka

Marac