nasice.hr
Vijesti

Grad Našice pokrenuo kampanju besplatne kastracije mačaka

S obzirom na dugogodišnji problem s mačkama, prije svega lutalicama, Grad Našice pokrenuo je kampanju besplatne kastracije mačaka, kako lutalica tako i onih koje imaju vlasnike.

Pravo na besplatnu kastraciju mačaka imat će svi vlasnici s područja grada i prigradskih naselja.
Grad će kastraciju financirati u punom iznosu, a vlasnik mačke ili član udruge za zaštitu životinja koji će uzeti lutalicu će, nakon kastracije koju će sam platiti u odabranoj veterinarskoj ambulanti, s preslikom osobne iskaznice i računom koji mora sadržavati specifikaciju izvršene usluge te ime i prezime vlasnika, doći u gradsku upravu gdje će mu se, nakon popunjavanja zahtjeva, refundirati iznos. Račun ne smije biti stariji od 25. lipnja 2024. godine, a obrazac zahtjeva je dostupan na Internet stranici Grada Našica ili u prostorijama Grada Našica (porta).

Gradonačelnik je istaknuo kako kastracija mačaka direktno utječe na njihovo zdravstveno stanje, prije svega na sprečavanje širenja zaraznih bolesti čime će se zaštiti i zdravlje ljudi, posebice djece, s obzirom da mačke prenose bolesti od kojih mogu oboljeti i ljudi.

U svrhu što boljeg informiranja građana, u sljedeća dva tjedna u gradu i prigradskim naseljima bit će podijeljen letak sa svim potrebnim informacijama.

Više iz kategorije

Čestitke gradonačelnika Grada Našica Krešimira Kašube povodom Dana Hrvatskih željeznica

admin

Maškare preuzele ključeve grada

Ivona

Našice su jedna sredina obiteljskog, mirnog i skladnog života

Marac