nasice.hr
Vijesti

Grad Našice potpisao sporazum o međusobnoj suradnji na preventivnom projektu „Zajedno više možemo“

U Uredu gradonačelnika danas su potpisani sporazumi o međusobnoj suradnji na preventivnom projektu „Zajedno više možemo“. Sporazume su potpisali ispred Ministarstva unutarnjih poslova RH, Policijske usprave osječko-baranjske načelnik Ladislav Bece, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević te predstavnica Općine Koška. Sporazum će naknadno potpisati i načelnici drugih susjednih općina, Feričanaca, Đurđenovca i Podgorača koji su bili spriječeni doći. Projekt se provodi u suradnji s Gradom Našicama i pet susjednih općina i primjer je odlične suradnje lokalne zajednice i policije na razini cijele Hrvatske. Cilj projekta je provođenje programa primarne prevencije svih oblika ponašanja s naglaskom na prevenciju imovinskih delikata, posebice prijevara građana treće životne dobi i drugo.

Grad Našice – siguran grad

Načelnik Ladislav Bece zahvalio se gradonačelniku i općinskim načelnicima što su dugi niz godina dio ovog projekta. Cilj je, dodao je, zaštiti ponajviše starije osobe i djecu, a naglasak će u ovoj godini biti i na internetskih prijevarama, prijevarama zamijene novca i slično, koje se u zadnje vrijeme sve češće bilježe. Gradonačelnik Kašuba istaknuo je važnost potpisivanja ovog ugovora, te naglasio da su Našice siguran grad što potvrđuju i statistički podatci. Također je dodao da Grad ima i Vijeće prevencije koje se sastaje po potrebi te donosi zaključke o sigurnosti. Pohvalama se pridružio i načelnik Kovačević istaknuvši odličnu suradnju sa Policijskom postajom Našice te osiguravanjem mira i reda na području Općine Donja Motičina.

Potpisivanju sporazuma nazočni su pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelenčir, pročelnik Upravnog odjela za proračun i financije Franjo Vladika te Ivica Bukvić, načelnik PP Našice.

Više iz kategorije

Slovački veleposlanik na prijemu kod gradonačelnika Grada Našica

Ivona

Drugi dan Božićnog sajma uz vrtićance

Ivona

Čestitka za Dan policije

Ivona