nasice.hr
Vijesti

Grad Našice potpisao sporazum o međusobnoj suradnji na preventivnom projektu „Zajedno više možemo“

U Uredu gradonačelnika danas su potpisani sporazumi o međusobnoj suradnji na preventivnom projektu „Zajedno više možemo“. Sporazume su potpisali ispred Ministarstva unutarnjih poslova RH, Policijske usprave osječko-baranjske načelnik Ladislav Bece, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević te predstavnica Općine Koška. Sporazum će naknadno potpisati i načelnici drugih susjednih općina, Feričanaca, Đurđenovca i Podgorača koji su bili spriječeni doći. Projekt se provodi u suradnji s Gradom Našicama i pet susjednih općina i primjer je odlične suradnje lokalne zajednice i policije na razini cijele Hrvatske. Cilj projekta je provođenje programa primarne prevencije svih oblika ponašanja s naglaskom na prevenciju imovinskih delikata, posebice prijevara građana treće životne dobi i drugo.

Grad Našice – siguran grad

Načelnik Ladislav Bece zahvalio se gradonačelniku i općinskim načelnicima što su dugi niz godina dio ovog projekta. Cilj je, dodao je, zaštiti ponajviše starije osobe i djecu, a naglasak će u ovoj godini biti i na internetskih prijevarama, prijevarama zamijene novca i slično, koje se u zadnje vrijeme sve češće bilježe. Gradonačelnik Kašuba istaknuo je važnost potpisivanja ovog ugovora, te naglasio da su Našice siguran grad što potvrđuju i statistički podatci. Također je dodao da Grad ima i Vijeće prevencije koje se sastaje po potrebi te donosi zaključke o sigurnosti. Pohvalama se pridružio i načelnik Kovačević istaknuvši odličnu suradnju sa Policijskom postajom Našice te osiguravanjem mira i reda na području Općine Donja Motičina.

Potpisivanju sporazuma nazočni su pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelenčir, pročelnik Upravnog odjela za proračun i financije Franjo Vladika te Ivica Bukvić, načelnik PP Našice.

Više iz kategorije

Prijem za sudionike Erasmus+ projekta Learn IT

Ivona

OBAVIJEST

Marac

Grad Našice uložio u nove svlačionice i prostoriju za druženje Nogometnog kluba NAŠK

Ivona