nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik Kašuba otvorio prvu izložbu Udruge Jaglac u Našicama

Gradonačelnik Krešimir Kašuba otvorio je danas prvu izložbu Udruge Jaglac postavljenu u Našicama pod nazivom „Stavi naočale – promijeni pogled“. Udruga je izložbu realizirala povodom Nacionalnog dana osoba sa intelektualnim poteškoćama (OSIT) te okupila velik broj članova, zaposlenika i udruga suradnika s područja Našica. Jaglac je proslavio 2022. godine 20 godina djelovanja, a u dugom stažu sada broji preko 60 korisnika, više od 40 zaposlenih, brojne europske projekte te provode društveno poduzetništvo.

Gradonačelnik Kašuba istaknuo je posebnost ove udruge čiji su članovi Našičanke i Našičani. Dodao je da brojke govore o ozbiljnosti i posvećenosti svih uključenih u rad Udruge, a više od toga govori napredak, prihvaćenost i aktivnosti svih članova, odnosno korisnika.

  • Posebno mi je drago bilo danas pozdraviti sve članove i korisnike Udruge Jaglac iz Orahovice koju sam i sam posjetio prije dvije godine. Njihov rad utječe na kvalitetu života svih osoba sa intelektualnim poteškoćama pa im se ovim putem zahvaljujem na radu, ali i organizaciji ove izložbe. Oni promoviraju i volonterstvo koje je plemenito i časno. Mi kao Grad Našice podupiremo rad udruge i senzibilizirani smo po pitanju brige i uključivanja osoba sa intelektualnim poteškoćama u zajednicu. – rekao je gradonačelnik.

Predsjednica Udruge Đurđa Šimatović zahvalila je gradonačelniku na domaćinstvu i pozdravnim govorima, kao i na podršci koju dobivaju dugi niz godina.

  • Danas u Našicama prvi puta javno prikazujemo naš rad i zbog toga smo posebno sretni. Grad Našice je grad koji nas od našeg prvog kontakta podržava, a u kontakt smo stupili jer smo vidjeli da na našičkom području nema usluge poludnevnog boravka koji je sada omogućen u našim prostorima. Naš prvi korisnik iz Našica širio je lijepe priče o našoj udruzi, pa je nakon nekog vremena broj korisnika s ovog područja povećan. Završetkom europskog projekta preko kojega smo financirali dolazak korisnika iz Našica, Grad Našice odlučio je nastaviti financirati uslugu prijevoza za Našičane i dio plaće jednog djelatnika. – rekla je predsjednica.

Više iz kategorije

Gregerova vila bit će nova stalna adresa našičke knjižnice

Marac

Gradonačelnik Krešimir Kašuba obišao završen Društveni dom u Velimirovcu

Marac

Gradonačelnik osobno predao ključeve darovane kuće DVD-u Zoljan

Ivona