nasice.hr
Vijesti

Gradonačelnik obišao radove u Ulici Ljudevita Gaja u Našicama

Danas je gradonačelnik Krešimir Kašuba u svojim redovnim posjetima investicijama obišao radove na vodovodnoj mreži u Ulici Ljudevita Gaja koji su započeli krajem siječnja. Posjetu su se pridružili pročelnica Magdalena Vidaković-Gelenčir, pročelnik Matija Brkić, direktor Našičkog vodovoda d.o.o. Josip Matek i djelatnici te predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski. Ova investicija nastavlja se na već završene radove u Sportskoj ulici nakon čega slijedi kompletna rekonstrukcija kolnika u obje ulice.

  • Izuzetno važna investicija u gradu Našicama koju smo podijeliti u tri faze, u Sportskoj ulici i Ulici Ljudevita Gaja gdje smo imali dugogodišnji problem vodovodne infrastrukture, koja je najstarija u gradu, pa je često dolazilo do puknuća cijevi i uništavanje asfalta, a drugi problem je bio cestovni pristup ulicama. Jesenas smo krenuli u I. fazu investicije vrijedne 70.000,00 eura u Sportskoj ulici, te napravili bijelu cestu koja povezuje navedenu ulicu sa Ulicom Ljudevita Gaja. Sada smo u II. u Ulici Ljudevita Gaja gdje se polaže vodovodna vertikala i spajaju se vodovodni priključci. U III. fazi radova ići će se u presvlačenje novog kolnika Sportske ulice, Ulice Ljudevita Gaja i spoja između tih ulica. Ukupna vrijednost navedenih radova na vodovodnoj mreži je 150.000,00 eura, dok će se na troškovniku za asfaltiranje još raditi. – rekao je gradonačelnik te se ispričao mještanima na trenutnim radovima koji im onemogućavaju prilaz kućama.

Više o detaljima radova rekao je direktor Našičkog vodovoda d.o.o. Josip Matek i zamolio mještane za strpljenje. Dodao je i da se nada da će vrijeme poslužiti te da će radovi biti gotovi na vrijeme.

  • Izvođač radova je TERMO ELEKTRO OBRT iz Našica, a rok izvođenja je 60 radnih dana i prema tome bi radovi trebali biti završeni u mjesecu travnju. Investicija vrijedna 75.000,00 eura bez PDV-a sastoji se od rekonstrukcije 390 metara mreže i 48 kućnih priključaka, te izgradnje 2 zasunske komore. – rekao je direktor Matek.

Predsjednik Mjesnog odbora Našice pohvalio je radove na više lokacija u gradu, pa i radove u Sportskoj ulici i Ulici Ljudevita Gaja gdje se vidi da Grad Našice i Našički vodovod d.o.o. vode računa o poboljšavanju kvalitete života mještana na ovom području, ali i cijelom gradu, prema prioritetima i proračunskim sredstvima s kojima se raspolaže.

Više iz kategorije

Grad Našice uz potporu NARA-e d.o.o. osigurao preko 1,6 milijuna eura dodatnih financijskih sredstava za projekte i investicije na području Našica

Ivona

Gradonačelnik Krešimir Kašuba obišao završen Društveni dom u Velimirovcu

Marac

Povodom Dana grada više od 50 događanja

Ivona