nasice.hr
Vijesti

Industrijska zona nastavlja tendenciju rasta

Trenutna popunjenost našičke Industrije zone, veličine 65 hektara, veća je od 60%, a trend razvoja započela je tvrtka Apipharma d.o.o. prije više od 10 godina. Njihov pogon na svjetskoj razini posjetio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, sa suradnicima, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Magdalenom Vidaković Gelenčir i voditeljem investicija i urbanizma Božom Papcem.

Popunjenost Industrijske zone veća od 60%

Proizvodni kompleks tvrtke Apipharma d.o.o. u kojem je zaposleno 50 radnika svoje prihode stječe najviše izvozom, koji čini 80% proizvodnje. Dobar poslovni uspjeh žele graditi i dalje, stoga su na radnom sastanku sa Gradom Našicama iskazali interes za kupnju još jedne čestice na Industrijskoj zoni, gdje će graditi novi proizvodni i skladišni prostor. Gradonačelnik Krešimir Kašuba pozdravio je njihove namjere te im pružio punu potporu.

„Tvrtka Apipharma stigla je prva u našu Industrijsku zonu, uz to je, trenutno i jedina farmaceutska tvornica na našičkom području. Uz vodstvo tvrtke prošli smo kompletni proizvodni pogon i mogu reći da je fascinantan, a ono što je najvažnije, pazi se na svaki detalj. Ono što mi je bilo posebno drago čuti je njihova pozicija na tržištu, odnosno udio izvoza od 80% čemu svjedoče i zastave na samom ulazu u tvornicu, reprezentativnih 40 zastava iz cijelog svijeta. Naš posjet organiziran je s ciljem razvijanja dobrih partnerskih odnosa, Grada i gospodarstvenika, kako mikro, tako malih i srednjih obrtnika, pogotovo ovakve proizvodnje koja je orijentirana na izvoz. U službenom dijelu posjeta dogovorili smo se za nastavak suradnje, a posebno mi je drago što su iskazali želju za proširenjem proizvodnje, te kupnjom nove čestice na Zoni.“ – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Tom prilikom naglasio je činjenicu da se u Industrijsku zonu, u zadnjih 20 godina, redovito ulagalo, u uređenje i infrastrukturu čak 22 milijuna kuna, od toga 6 milijuna gradskih, sve ostalo su županijska, državna i europska sredstva. Industrijska zona kao takva ima mogućnosti proširenja, a tome Grad Našice i teži, ponukan željama i sve većom potražnjom za česticama. „U ovom trenutku Industrijska se zona proteže na 65 hektara, od čega je 45 do 50 hektara u funkciji što predstavlja preko 60% iskorištene površine.“ – rekao je gradonačelnik Kašuba i istaknuo da kroz redovite obilaske dobiva informacije da su poduzetnici zadovoljni odnosom sa Gradom, infrastrukturom, i siguran je da će se takav odnos i nastaviti.

Apipharma u našičku Zonu stigla prva

Tvrtka dugogodišnje tradicije hrabro vodi suradnju s prirodom, tako su med, propolis i ljekovito bilje postali prepoznatljivi sastojci koji su proizvodima, ali i tvrtci donijeli uspjeh na domaćem i inozemnom tržištu.

„Jedan od razloga zašto smo odabrali Našice je taj što naša obitelj vuče korijene s ovog kraja, a od ostalih naveo bi našu orijentiranost na izvoz, odnosno blizinu susjednih zemalja. Također imamo dosta kooperanata, proizvođača ljekovitih bilja i pčelara koji se nalaze pretežno u ruralnim dijelovima, pa nam je lokacija u Industrijskoj zoni u Našicama bila idealna. Drago nam je što ljudi prepoznaju našu kvalitetu, baš kao i struka, čemu svjedoči i činjenica da smo jedna od tri kompanije u Hrvatskoj koja ima odobrenje od američke Agencije za hranu i lijekove (USFDA), a to nam omogućava izvoz i na američko tržište.“ – rekao je Andrija Lalić, predsjednik uprave Apipharma d.o.o. te pozdravio posjet gradonačelnika Krešimira Kašube i suradnika.

„Nadamo se da ćemo učvrstiti našu suradnju, jer cilj nam je proširenje pogona, koji će nam biti potreban za nova tržišta koja su pred nama. Planiramo dograđivati kako proizvodni pogon tako i skladišno – distributivni dio, a to će svakako pridonijeti novim zapošljavanjima.” – dodaje poduzetnik.

Još će jedna čestica na Industrijskoj zoni zaživjeti

Tvrtka Apipharma d.o.o. širi se na susjednu česticu, odmah do trenutne proizvodnje kako bi osigurala protočnost i brzinu rada.

„Tvrtka je iskazala svoj interes za potencijalnu kupnju nove građevinske čestice, veličine 10 000 kvadrata u neposrednoj blizini tvrtke. Važno je osiguranje spojivosti čestica, na taj način bi se omogućilo nesmetano širenja kompleksa tvrtke. Također, razgovarali smo o aktualnim natječajnim uvjetima na području Grada Našica i idućim koracima koje ćemo poduzeti u smjeru realizacije njihove poslovne ideje.” – izjavila je Magdalena Vidaković Gelenčir, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav grada Našica

Više iz kategorije

Završena obnova Vile Gröger nove adrese Gradske knjižnice Našice

Ivona

Maturanti otplesali quadrillu

Ivona

Na Kavi s Gradonačelnikom

Ivona