nasice.hr
Vijesti

Kroz projekt “Hrvatska prirodno tvoja-Croatia Naturally yours” TZ Grada Našica odobrena sredstva za sadnju stabala

U okviru projekta poticanja razvoja održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja – Croatia naturally yours” čiji su pokrovitelji Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica, Turističkoj zajednici Grada Našica odobrena su sredstva za nabavu sadnica stabala u 2024. godini.

Pri odabiru sadnica stabala vodit će se računa o autohtonim vrstama koje rastu na našem području, a prema popisu Šumarskog fakulteta u Zagrebu. Sadnice će biti posađene u mjesecu listopadu, a svako posađeno stablo bit će označeno oznakom održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja“ – „Croatia naturally yours“.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalio je Ministarstvu turizma i sporta i Hrvatskoj turističkoj zajednici na odobrenom projektu:

– Ovo je od iznimne važnosti za naš grad jer je sadnja stabala bila svakako u planu kako bi grad bio zeleniji, a samim time i građanima ugodniji za življenje. Također želja nam je posjetiteljima koji će doći u naš grad pokazati kako Grad Našice vodi brigu o održivom razvoju i očuvanju okoliša – rekao je gradonačelnik.

Direktorica TZ Grada Našica Ines Resler također je zahvalila Ministarstvu turizma i sporta i Hrvatskoj turističkoj zajednici na podršci i suradnji: -Turistička zajednica Grada Našica prijavljuje se na sve natječaje u kojima je prihvatljiv prijavitelj, za manje, ali i velike projekte, pa smo tako ove godine iz fondova HTZ-a povukli oko 35.000 € za razvoj outdoor turizma, Našičku vitešku priču i Večer vina u Perivoju – rekla je Ines Resler.

Više iz kategorije

Sa Vijeća prevencije Grada Našica poručeno da se svako kršenje zakona treba prijaviti nadležnim službama

Ivona

U Hrvatskom saboru održana tematska sjednica Odbora za obitelj, mlade i sport na temu sportske infrastrukture

Ivona

Prezentiran strateški razvojni dokument Grada Našica do 2030. godine

Ivona