nasice.hr
Vijesti

Ljepša vizura grada s povećanim uvjetima sigurnosti

U centru Našica nastavljaju se daljnja ulaganja, a jedno od važnijih za promet, posebno pješake je horizontalna i vertikalna signalizacija. Gradonačelnik Krešimir Kašuba danas je obišao investiciju te istaknuo kako je riješen jedan od najopasnijih pješačkih prijelaza, onaj ispred crkve, gdje je postavljeno treptajuće upozoravajuće svjetlo i rasvjeta. Vrijednost ulaganja iznosi 115.000 kuna, a dio je sredstava omogućila Županijska uprava za ceste, 57.000 kuna.

  • Završetkom svih radova dobit će se promjena vizure središta grada s povećanim uvjetima sigurnosti. Ujedno se ispričavam sugrađankama i sugrađanima, stanarima i poslovnim subjektima, koji su proteke dvije-tri godine, zbog stalnih radova, imali poteškoća s redovnim funkcioniranjem. Ove investicije dokazuju da ćemo u duljem vremenskom razdoblju imati lijepo središte grada – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Uređenju centra doprinijela je i temeljita obnova glavne prometnice, oko 700 metara, u koju je Županijska uprava za ceste uložila 900.000,00 kuna. Radovima je obuhvaćeno duboko frezanje, novi asfaltni sloj i signalizacija od Čimena sve do Strossmayerove i Radićeve ulice u koju su uključena i oba raskršća. Ostali radovi uređenja parkirališta od hotela do Čimena pratit će radove u sklopu Aglomeracije, nakon čega će se i u njih investirati oko 500.000 kuna.

Više iz kategorije

Mjesec ružičaste vrpce obilježen u Lili

Ivona

Predani ključevi grada – Našicama zavladale maškare

Marac

Naš grad u jesenskim bojama

Ivona