nasice.hr
Vijesti

Mališani na prijemu kod gradonačelnika povodom Dječjeg tjedna  

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna učenici Dječjeg foruma Društva „Naša djeca” Našice posjetili su danas gradonačelnika Krešimira Kašubu te mu u kratkom razgovoru iznijeli svoja zapažanja i želje za razvoj Našica. Uz njih na prijemu su prisustvovale predsjednica Društva „Naša djeca” Branka Hajek, ravnateljica OŠ Dore Pejačević Našice Jasminka Falamić, voditeljica Dječjeg foruma Ružica Belunjak i članica DND-a Našice. Uz čestitke povodom Dječjeg tjedna, gradonačelnik Krešimir Kašuba, upoznao je djecu sa svojim radom i radom svojih suradnika, a oni su mu predali popis svojih želja i prijedloga za poboljšanje kvalitete života. Dotaknuli su se ekologije, uređenja grada, izgradnje bazena, klizališta, ali i zbrinjavanja pasa lutalica.

  • Bilo mi je zadovoljstvo danas ugostiti članove Dječjeg foruma, čestitati im Dječji tjedan te im se zahvaliti na idejama koje su nam predstavili. Zahvaljujem se i predsjednici Hajek koja je, sa suradnicima, organizirala ovaj posjet u sklopu obilježavanja njihovog tjedna, a zahvaljujem im se i na trudu kojeg ulažu već preko 70 godina aktivnog rada. Moje osobno iskustvo govori kako našički DND brine o svojim članovima, odnosno našim najmlađim sugrađanima kroz razvoj zajedništva i kvalitetan odgoj. Ipak, ono što je najvažnije došli su s porukama koje ćemo svakako uvažiti. Većina njih teži ekološkom promišljanju, razvoju turizma, zelenoj Hrvatskoj, teže zbrinjavanju pasa lutalica, ali i bazenu u Našicama, a to je projekt na kojem intenzivno radimo. Moram reći kako sam bio ugodno iznenađen mnoštvom zanimljivih prijedloga i pitanja od kojih ću svakako izdvojiti problem pasa lutalica koji je posljednje vrijeme sve manji zahvaljujući dobroj suradnji s Udrugom „Farmica”. Također, bilo je zadovoljstvo čuti kako se djeca u Našicama osjećaju sigurno i sretno. – izjavio je gradonačelnik Kašuba poručivši mališanima kako su kod njega uvijek dobro došli.

Predsjednica Branka Hajek se zahvalila gradonačelniku Kašubi na izdvojenom vremenu istaknuvši kako je cilj Dječjeg tjedna usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom.

  • Proteklih sedam dana, kao i svake godine, svoje vrijeme smo posvetili obilježavanju Dječjeg tjedna, a danas smo tradicionalno posjetili našeg gradonačelnika. U posjet su došla školarci članovi Dječjeg foruma koji je jedna od radionica DND-a Našice. Oni uvijek dolaze s jako zanimljivim pitanjima kao i s poklonom gradonačelniku te podsjetnikom s planovima za jednogodišnje razdoblje u kojem su iznijeli svoje ideje za unaprjeđenje kvalitete života najmlađih stanovnika Našica i našičkog kraja. – zaključila je predsjednica Hajek.

Više iz kategorije

U sljedećoj godini veće plaće za građane Našica

Ivona

Konstituirana Vijeća mjesnih odbora na području Grada Našica

Ivona

Uskoro Našička fešta II.

Ivona