nasice.hr
Vijesti

Međunarodni dan bijelog štapa prigodno obilježen u Našicama

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa danas su u centru Našica organizirane zanimljive radionice i aktivnosti sa željom da se javnost senzibilizira i osvijesti o problemima osoba s oštećenjem vida. Pripremanje, osmišljavanje, sudjelovanje i organizaciju ovog javnog događaja koji je također vezan i uz obrazovanje na međužupanijskoj razini provode: Udruga slijepih Našice, učiteljice Alenka Taslak i Jelena Šimunović Antunović iz OŠ Dore Pejačević Našice, učiteljica Ivana Hrastović Mandarić iz OŠ „Vladimir Nazor“ Đakovo, učiteljica Jasminka Hajpek iz OŠ Antuna Kanižlića Požega i učiteljica Patricija Hercog iz OŠ Hinka Juhna Podgorač, Područna škola Budimci.

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa i gradonačelnik Krešimir Kašuba uputio je čestitku te poručio slijepim i slabovidim osobama da Grad Našice stoji uz njih.

  • Na ovaj dan posvećujemo posebnu pozornost te podsjećamo sve nas, našu društvenu zajednicu, na specifične potrebe i načine funkcioniranja slijepih i slabovidnih. Iako se često susreću sa poteškoćama i preprekama u svakodnevnom životu pravi su primjer kako unatoč invaliditetu daju doprinos svojoj zajednici aktivnim radom, a u slučaju naše Udruge slijepih brojnim radionicama, zbirkama pjesama, radijskim emisijama pa i europskim projektima. Grad Našice i dalje će se zalagati za uvažavanje ljudskih prava i stvaranje jednakih mogućnosti za sve naše građane.- poručio je gradonačelnik i pohvalio današnju akciju.

Više iz kategorije

Međunarodni dan muzeja

Ivona

Obavijest – Od subote nemojte više parkirati na parkiralištu kod sajmišta (Vašarištu)

admin

Našički ribiči na Svjetskom šaranskom prvenstvu

Ivona