nasice.hr
Vijesti

Našice za Vukovar i Škabrnju

Prigodnim programom u trajanju od dva dana u Našicama je obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Prvog dana u petak, udruge proistekle iz Domovinskog rata predvođene Vukovarskim veteranima, delegacija Grada Našica predvođena našičkim gradonačelnikom Krešimirom Kašubom te okupljeni građani položili su vijence i zapalili svijeće za sve žrtve Domovinskog rata na spomen-obilježju „Uskrsla Hrvatska”. U svom obraćanju gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je da je 67 dragovoljaca s našeg područja 1991. godine otišlo u obranu Vukovara, od kojih se 18 nije vratilo.

  • Na današnji dan kada obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje važno je prisjetiti se svih žrtava Domovinskog rata, onih koji su za obranu domovine dali ono najvrijednije što imaju, svoj život. Danas odajemo zahvalnost i svim onima koji su sudjelovali u ratu kojim je izborena hrvatska samostalnost. – rekao je gradonačelnik te se zahvalio svima okupljenima, a posebno je na odazivu zahvalio učenicima.

Nakon prigodnog govora, molitve koju je za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje izmolio našički gvardijan i župnik fra Tomisav Faletar te „Priče o gradu” Siniše Glavaševića koju je pročitala predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski” Našice Kristina Knežević okupljeni su zapalili svijeće i formirali ime grada heroja.

Srednjoškolci pješačili 48 km za sve žrtve Domovinskog rata

Program je obuhvatio i ispraćaj učenika Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice koji su pješačili od Osijeka do Vukovara. Time su učenici odali počast svima koji su poginuli u Domovinskom ratu za slobodu koju imamo i podsjetiti da njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena. Organizatorica prof. Slađana Mihalj istaknula je da je ove godine najveći odaziv učenika koji žele sudjelovati u ovom simboličnom pješačenju. Obilježavanje je nastavljeno i u subotu svetom misom u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Našicama.

Više iz kategorije

Radovi u sklopu Aglomeracije Našice započeli i u Granicama

Marac

2. Našička viteška priča

Ivona

OBAVIJEST

Marac