nasice.hr
Vijesti

Našička viteška priča uz koncert Ane Rucner

Drugo izdanje manifestacije ”Našička viteška priča” održat će se ovog vikenda, točnije u subotu 26. kolovoza u crkva sv. Martina u Martinu, te na padini ispod crkve.

Doživite i ove godine povratak u prošlost koju priča jedina očuvana templarska crkva. Kroz interaktivni prikaz povijesti koji poziva na sudjelovanje baš svakog posjetitelja manifestacija će ponuditi jedinstveno iskustvo srednjovjekovlja, ali i osvijestiti sve okupljene o bogatstvu baštine našičkog kraja koji je poseban po kulturnoj ostavštini templara. Danas je crkva sv. Martina spomenik nulte kategorije pod zaštitom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Sukladno povijesnim činjenicama Grad Našice, Turistička zajednica Grada Našice i Mjesni odbor Martin u suradnji sa povijesnim udrugama iz cijele Hrvatske organizira manifestaciju ”Našička viteška priča” na kojoj će svoj nastup održati i Ana Rucner. Program započinje u 16 sati interaktivnim povijesnim predavanjem otvorenim za javnost, a nastavlja igraonicom „U potrazi za templarskim blagom” za djecu od 6 do 10 godina. Od 17 sati moći ćete uživati u eno i gastro ponudi, a u isto vrijeme započinje i program oživljene povijest kroz prikaz tadašnjeg života, radionice streličarstva i mačevanja, tradicionalne obrte, mušketire i srednjovjekovne dame.

Više iz kategorije

Kava s Gradonačelnikom – za umirovljenike

Ivona

Upaljena 2. adventska svijeća

Ivona

Nastavljaju se ulaganja u prigradsko naselje Jelisavac

Ivona