nasice.hr
Vijesti

Nastavlja se obnova Kapele obitelji Pejačević, jednog od simbola grada Našica

Nakon pozitivnih ocjena pisanog prijedloga Našičke razvojne agencije NARA d.o.o. Ministarstvo kulture i medija sufinanciralo je nastavak obnove Kapele obitelji Pejačević sa 80.000,00 eura, što je najveći iznos do sada. Radove na istoj danas su posjetili gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnici Matija Brkić i Magdalena Vidaković-Gelenčir te direktor Našičke razvojne agencije NARA d.o.o. Ivan Belošević. Prepoznatljivi simbol grada već se godinama etapno obnavlja, a sada su nakon fasade, krova i ulaznih vrata na red došle stepenice.

  • U Aleju lipa i Kapelu obitelji Pejačević već dugi niz godina ulažemo određena sredstva u samo održavanje, ali i rekonstrukciju koja je izuzetno zahtjevna, jer radi se o kulturnom spomeniku. Ono što je važno reći da smo u proteklih nekoliko godina najvećim dijelom sredstvima Ministarstva kulture i medija, te manjim dijelom sredstvima Proračuna Grada Našica, uložili u obnovu fasade i krova. Dok smo kroz projekt Kulturne baštine uredili dendrofloru, pergolu, ulazni portal, posadili cvijeće, napravili staze i rubnjake. Ove smo godine, kao nastavak dosadašnjih ulaganja, potpisali ugovor sa Ministarstvom kulture i medija za sufinanciranje u iznosu od 80.000,00 eura, te uz ulaganje od 30.000,00 eura gradskih sredstava ulazimo u završnu fazu obnove, uređenje stepenica. – rekao je gradonačelnik i dodao da je ovo pravi primjer etapnog ulaganja kojim se godinama obnavljaju objekti na našičkom području.

Gradonačelnik je dodao i da su Aleja lipa, Kapela obitelji Pejačević i Dorin grob prije svega prepoznatljiva obilježja grada i da su jedna velika promocija u kulturnom smislu posebno kroz značaj i doprinos naše najpoznatije Našičanke Dore Pejačević.

Više iz kategorije

Poziv na obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Ivona

Obavijest – Od subote nemojte više parkirati na parkiralištu kod sajmišta (Vašarištu)

admin

KAKO DO BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA ENERGETSKU OBNOVU OBITELJSKIH KUĆA?

Marac