nasice.hr
Vijesti

Novo vozilo otvara mogućnost za dodatne usluge komunalnog poduzeća Našički park d.o.o.

U operativnom prostoru poduzeća Našički park d.o.o. održana je prezentacija novog vozila, čije specifikacije otvaraju mogućnost za dodatne komunalne usluge na području Našica. Nabavka vozila vrijednog 1.133.000 kuna + PDV, produkt je višegodišnjeg planiranja i razvoja našičkog komunalnog poduzeća.

Vozilo financirano fondovima EU i proračunom Grada Našica

Gradonačelnika grada Našica Krešimira KašubuMagdalenu Vidaković – Gelenčir iz Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje, Franju Vladiku iz Upravnog odjela za proračun i financije te direktora Našičke razvojne agencije NARA Matiju Brkića, dočekao je Hrvoje Žiha, direktor Našičkog parka d.o.o. sa svojim suradnicima.

„Novo vozilo nabavljeno je kao produkt dugogodišnjeg projekta, odnosno planiranja razvitka naše tvrtke. Vidi se da kontinuirano ulažemo u opremu, tako da je nabavka vozila rezultat višegodišnjeg rada. Vozilo je kupljeno uz sufinanciranje od 85% iz fondova Europske unije, dok ostatak od 15% pokriva Grad Našice, koji nam je izašao ususret planiranim sredstvima. Vozilo je višenamjensko te nam omogućava poboljšanje kvalitete dosadašnjih usluga, kao i uvođenje novih usluga koje do sada nisu bile moguće.” – rekao je Hrvoje Žiha, direktor Našičkog parka d.o.o., zahvalivši se gradonačelniku Našica Krešimiru Kašubi, bivšoj direktorici NARE Magdaleni Vidaković – Gelenčir, te sadašnjem direktoru Matiji Brkiću.

Ulaganje u komunalne usluge temelj je čistog i urednog grada, kao i bolje kvalitete života naglasio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

„Ovo je jedan u nizu velikih projekata u gradu Našicama koji će zasigurno podići kvalitetu života. On je izravno vezan za izgradnju, odnosno otvorenje našeg trga gdje je, za već postojeće polupodzemne kontejnere, bilo potrebno specifično vozilo, koje smo danas i dobili. Također je bitno naglasiti da je ono kupljeno pomoću sredstava iz EU za što je zaslužna Našička razvojna agencija, a ostatak dolazi iz gradskih sredstava.” – izjavio je Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica, i dodao da vjeruje kako će novo služiti godinama na dobrobit svih sugrađanki i sugrađana.

Nove usluge i brži rad

U sklopu uređenja centra grada Našica postavljeni su polupodzemni kontejneri, njih desetak, čije pražnjenje bez ovog vozila nije moguće. Stoga će se ono prvenstveno raditi u toj svrsi, no njegove su mogućnosti velike. Vozilo ima i podizač kojim se mogu dizati teški tereti, pa se već razmišlja o uvođenju novih usluga poput odvoza glomaznog otpada, kao i prikupljanja građevinskog otpada. Poboljšat će se i održavanja groblja, ali i drugih prostora grada.

„Novo vozilo omogućava rad sa manjim brojem ljudi i to vrlo brzo, pa njegove brojne mogućnosti tek trebamo otkriti.” – rekao je Žiha.

Više iz kategorije

U Našicama održana tematska konferencija „Lionsi o sljepoći i slabovidnosti“

Ivona

Čestitka gradonačelnika sugrađanima za Antunovo

Marac

Gradonačelnik ugostio najuspješnije odgojno – obrazovne radnike u školskoj godini 2020./2021. s područja Našica

Marac