nasice.hr
Vijesti

Obilježen 138. rođendan Dore Pejačević

Danas je obilježen 138. rođendan Dore Pejačević najistaknutije Našičanke, prve hrvatske i druge europske skladateljice, koja je rođena 10. rujna 1885. godine.

Cvijeće i svijeće na njen su grob položili predstavnici Grada Našica, Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, Osnovne škole Dore Pejačević, Zavičajnog muzeja Našice, Ogranka matice Hrvatske u Našicama i Udruge za hrvatsku povjesnicu u Našicama te drugi okupljeni. Okupljene su pozdravili ravnateljica Osnovne glazbene škole Kontesa Dora Darija Vlajnić, ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak i gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalivši se svim na dolasku. Danas se osim Dorinog rođendana obilježava obljetnica osnutka Osnovne glazbene škole Kontesa Dora u Našicama. Škola je osnovana 1985. godine, na 100. obljetnicu Dorina rođenja.

Prigodnu Dorinu skladbu na violoni je izveo profesor OGŠ Kontesa Dora Filip Nemet Gužvić.

Podsjetimo u 2023. godini obilježava se 100. obljetnica smrti Dore Pejačević mnogobrojnim događajima u Našicama i u Zagrebu. Sljedeći takav održat će se u sklopu XXIX. Memorijala Dore Pejačević u nedjelju 10. rujna 2023. godine u 18:00 sati. Koncert „Dori s ljubavlju“ na kojem nastupaju Snježana Rucner i Martina Jembrišak organizira Tamburaško društvo Dora Pejačević.

Više iz kategorije

U naseljima Vukojevci i Markovac Našički posebno istaknute investicije u sigurnost mještana

Ivona

Novo vozilo otvara mogućnost za dodatne usluge komunalnog poduzeća Našički park d.o.o.

Marac

13. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica

Ivona