nasice.hr
Vijesti

Ponovni posjet veleposlanice Republike Slovačke Hane Kováčove područnom vrtiću u Jelisavcu

Danas je Dječji vrtić “Zvončić” Našice – područni vrtić Jelisavac posjetila veleposlanica Republike Slovačke Hana Kováčova i mališanima predala vrijedne donacije za nastavak rada i učenje slovačkog jezika. Na dosadašnjoj suradnji, ali kako su i sami rekli, nastavku iste zahvalio joj je gradonačelnik Krešimir Kašuba te ravnateljica Dječjeg vrtića “Zvončić” Našice Snježana Kanđera. Ovo svečano uručivanje donacije upotpunjeno je prigodnim programom vrtićanaca koji su izmamili gromoglasni pljesak okupljenih. Uz navedene ovom prijemu prisustvovali su predsjednica Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko – baranjske županije Ana Kanđera Legčević, ravanteljica OŠ Ivana Brnjika Slovaka Ljerka Ćorković i ravnateljica Slovačkog centra za kulturu u Našicama Sandra Kralj Vukšić.

  • Drago mi je da možemo još jednom, u našem Područnom vrtiću Jelisavac, pozdraviti našu dragu gošću gospođu Hanu Kovačovu, slovačku veleposlanicu. Prvi susret smo imali u prosincu prošle godine kada smo predstavili program ranog učenja slovačkog jezika, koji smo pokrenuli ovdje u našem područnom vrtiću. On je pokrenut sukladno iskazanim potrebama roditelja naših mališana, a zahvaljujući suradnji s Osnovnom školom Ivana Brnjika Slovaka njihova stručnjakinja vodi našu djecu kroz igru u učenju slovačkog jezika. Taj prvi susret i upoznavanje izrodili su kvalitetnom suradnjom. Gospođa Hana Kovačova tada je ponudila donaciju za odgojno – obrazovni proces, koja će koristiti polaznicima ovog vrtića. Izuzetno smo zahvalni na ovoj donaciji i vjerujemo da ćemo ovako kvalitetnu suradnju nastaviti i ubuduće, ne samo vezano uz donacije, nego i u svim ostalim aspektima. – rekla je Kanđera.

Zahvalama se pridružio i domaćin, ispred osnivača Grada Našica, gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je istaknuo dosadašnja ulaganja u brigu za najmlađe.

  • Drago mi je što imam priliku zahvaliti se veleposlanici gospođi Hani Kovačovoj na iznimno dobroj suradnji. Ovo je naš drugi susret ovdje u Područnom vrtiću u Jelisavcu kojeg je Grad Našice obogatio ulaganjem velikih sredstava tijekom proteklih nekoliko godina. Od energetske obnove do izgradnje novog vrtića, infrastruktura je u Jelisavcu znatno unaprijeđena. Važno je napomenuti da postoji velika potreba za dječjim vrtićima i vjerujem da ćemo u sljedeće tri godine riješiti kapacitet na području Grada Našica. – rekao je gradonačelnik.
Odlična suradnja se svakako nastavlja, a najavljen je i sljedeći dolazak veleposlanice

Veleposlanica Hana Kovačova uz osmijeh je mališana dočekana u vrtiću, a i ovoga je puta došla punih ruku, s košarom punom slatkiša. Uz to za nastavak rada učenja slovačkog jezika u jelisavačkom vrtiću donirala je printer i zvučnike u vrijednosti 300,00 eura.

  • Radujem se što sam ponovno u Jelisvacu nakon pola godine. Kad sam posjetila vrtić u prosincu djeca su me oduševila svojim znanjem slovačkog jezika i plesom. Tada smo razgovarali o tome što bi im još bilo potrebno da nastave napredovati i spomenuli su da im trebaju zvučnici i tehnička oprema, a danas smo uspješno predali tu donaciju. Dogovorili smo se da ćemo se češće viđati, jer mi je veliko zadovoljstvo podržavati djecu u učenju slovačkog jezika. Također smo se dogovorili da ćemo zajedno vježbati, kako bismo idući put mogli i zaplesati. – rekla je Kovačova.

Više iz kategorije

Velika ulaganja u Londžici

Ivona

Program obilježavanja Dana državnosti RH

Ivona

Čestitka povodom Božića i Nove 2022. godine

Marac