nasice.hr
Vijesti

Prostor Udruge „Našički cvijet” uz pomoć lift – platforme dostupan svim članovima

Udruga osoba s invaliditetom „Našički cvijet” iz Našica već je neko vrijeme bila suočena s problemom pristupa prostorijama, koji je riješen ugradnjom lift – platforme. Investiciju vrijednu 35 000 kuna, jednakim su udjelom omogućili Grad Našice i Udruga. Svečanom puštanju u rad uz gradonačelnika Našica Krešimira Kašubu prisustvovali su i članovi udruge koji su po pravi puta ušli u prostor „Našičkog cvijeta” koji se nalazi na adresi Ulica kralja Tomislava 6.

Dostupni baš svima

Ugradnjom lift-platforme Udruga je premostila arhitektonsku barijeru od 5 stepenica, pa je zgrada sada dostupna osobama s najtežim stupnjem invaliditeta, tj. osobama u invalidskim kolicima. Oni će od sada moći sudjelovati u mnogobrojnim radionicama, jer našička udruga brine se o osobama sa invaliditetom od njihovog rođenja.

„U suradnji s Gradom i od sredstava Udruge uspjeli smo pribaviti lift platformu koju smo uz pomoć naših privrednika i ugradili. Zahvaljujem se ovom prilikom Ivanu Kataviću, te obrtu Elektro Bodiš koji su omogućili da se na jedan ugodan i lagodan način može doći do Udruge, a to nama puno znači, jer smo sada dostupni svim našim članovima. Okupljeni članovi danas su prvi put došli u naše prostorije, iako udruga posluje dugi niz godina.” – rekla je predsjednica Udruge „Našički cvijet” Gordana Blagajac.

Lift – platforma će biti korištena i od strane korisnika Gradskog društva Crvenog križa s kojima Udruga „Našički cvijet” dijeli zgradu i ulaz.

Zajednički do ostvarenja poludnevnog boravka

Gradonačelnika Našica Krešimira Kašubu, povodom posjeta, predsjednica Udruge „Našički cvijet” Gordana Blagajac upoznala je sa sadašnjim, ali i budućim planovima koje je on pohvalio.


„Udruga „Našički cvijet” je izuzetno vrijedna udruga koja je Gradu jako važna i koja pomaže osobama u potrebi. Mi surađujemo s njima intenzivno stoga smo donirali polovicu iznosa za ovu lift-platformu, a radi se o iznosu od 17 000 kuna. Ona će zasigurno pomoći radu Udruge, odnosno njenim članovima. Ono što je nama u Gradu važno i čemu težimo u narednom periodu, a to je otvaranje poludnevnog boravka koji je prijeko potreban za nekoliko Udruga s područja Grada Našica.” – izjavio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

Planirani poludnevni boravak, kao i realizirana lift – platforma od izuzetnog su značaja za nešto manje od 400 članova Udruge. Našički cvijet okuplja ljude sa šireg našičkog područja, a prema potrebi rade i na području cijele županije. Glavni im je cilj zbrinuti sve članove od samog rođenja do najstarije životne dobi.

„Provodimo igraonicu pod nazivom „Našički cvijet” u kojoj rade tri stručna suradnika, defektologinja, pomoćnik u nastavi i fizioterapeut, a namijenjena je djeci do polaska u školu i za učenike nižih razreda osnovne škole. Cilj je osnažiti ih i osposobiti da bi mogli što lakše i samostalnije sudjelovati u nastavi. Provodimo i projekt „Pomoćnici u nastavi” kroz koji imamo zaposleno 10 ljudi koji rade u pet škola, tri u Našicama te u Podgoraču i Đurđenovcu.

Osiguravamo našim članovima pohađanje nastave iz obiteljskog doma, bez potrebe odlaska u druge veće gradove i napuštanja svoje matične obitelji. Aktivan je i projekt osobnih asistenata koji rade s osobama s najtežim stupnjem i vrstom oštećenja, a nastavno na to kroz projekt „Zaželi” zapošljavamo i gerentodomaćice kao pomoć u kući. Trudimo se da osobe s invaliditetom dobiju sve ono što im je potrebno i budu sastavni dio grada Našica” – rekla je predsjednica Udruge zahvalivši gradonačelniku Krešimiru Kašubi na potpori u radu.

Više iz kategorije

30. obljetnica Udruge vukovarskih veterana Našice i 32. obljetnica odlaska dragovoljaca s našičkog područja u obranu grada Vukovara

Ivona

Gradonačelnik Kašuba tradicionalno posjetio Dane otvorenih vrata Srednje škole Isidora Kršnjavoga

Ivona

Obilježen 138. rođendan Dore Pejačević

Ivona