nasice.hr
Vijesti

Srednjoškolci kroz Vježbeničke tvrtke ulaze u realan svijet poduzetništva

Na Trgu dr. Franje Tuđmana održan je, po prvi puta, sajam Vježbeničkih tvrtki, u organizaciji Srednje škole Isidora Kršnjavog, koji ima dugogodišnju tradiciju. Otvorio ga je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba i okupljenim učenicima poželio puno uspjeha u budućem školovanju, ali i izlasku na tržište rada. Grad Našice, grad je obrazovanja, industrije i obrtnika, a ovaj sajam potvrđuje da će se razvoj grada u tom smjeru i nastaviti. Nakon obilaska svih štandova, gradonačelnik je zahvalio svim učenicima na promociji školstva, jer na ovakav način osnovnoškolcima direktno prezentiraju sva, a posebno deficitarna zanimanja. Budućnost je svakako na mladima, na njihovim idejama, a vrata Grada su im otvorena za suradnju.

Sajam Vježbeničkih tvrtki po prvi je puta održan na otvorenom. Do sada se održavao u školskoj dvorani, no cilj je, osim srednjoškolcima i široj javnosti prezentirati aktivan rad maturanata, potvrdile su to koordinatorice ovog projekta profesorice Željka Pajnić i Lidija Lovrić. Kroz rad s mladima u stvarnim poslovnim situacijama podiže se svijest o vrijednosti svake osobe kao pojedinca s potencijalom.

Pohvale profesorima i vrijednim učenicima uputio je i ravnatelj Željko Filjak koji ističe da se praktičnim radom i suradnjom sa poslovnim subjektima potiče mlade osnivanje obrta i općenito prezentira poduzetništvo.

Više iz kategorije

Šaranski kup na Lapovcu okupio 18 ekipa

Marac

Grad Našice osigurat će besplatne radne bilježnice za učenike osnovnih škola

Ivona

Vrtićanci ukrasili božićna drvca u centru Našica

Marac