nasice.hr
Vijesti

Srednjoškolci kroz Vježbeničke tvrtke ulaze u realan svijet poduzetništva

Na Trgu dr. Franje Tuđmana održan je, po prvi puta, sajam Vježbeničkih tvrtki, u organizaciji Srednje škole Isidora Kršnjavog, koji ima dugogodišnju tradiciju. Otvorio ga je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba i okupljenim učenicima poželio puno uspjeha u budućem školovanju, ali i izlasku na tržište rada. Grad Našice, grad je obrazovanja, industrije i obrtnika, a ovaj sajam potvrđuje da će se razvoj grada u tom smjeru i nastaviti. Nakon obilaska svih štandova, gradonačelnik je zahvalio svim učenicima na promociji školstva, jer na ovakav način osnovnoškolcima direktno prezentiraju sva, a posebno deficitarna zanimanja. Budućnost je svakako na mladima, na njihovim idejama, a vrata Grada su im otvorena za suradnju.

Sajam Vježbeničkih tvrtki po prvi je puta održan na otvorenom. Do sada se održavao u školskoj dvorani, no cilj je, osim srednjoškolcima i široj javnosti prezentirati aktivan rad maturanata, potvrdile su to koordinatorice ovog projekta profesorice Željka Pajnić i Lidija Lovrić. Kroz rad s mladima u stvarnim poslovnim situacijama podiže se svijest o vrijednosti svake osobe kao pojedinca s potencijalom.

Pohvale profesorima i vrijednim učenicima uputio je i ravnatelj Željko Filjak koji ističe da se praktičnim radom i suradnjom sa poslovnim subjektima potiče mlade osnivanje obrta i općenito prezentira poduzetništvo.

Više iz kategorije

Započeo Božićni sajam uz zvuke polaznika Osnovne glazbene škole Kontesa Dora Našice

Ivona

Međunarodni dan muzeja

Ivona

Kroz ERASMUS projekte Grad Našice postaje prepoznatljiv na europskoj razini obrazovanja

Ivona