nasice.hr
Vijesti

Svečani prijem sudionika ERASMUS + projekta

U Gradskoj vijećnici Grada Našica upriličen je svečani prijem učenika i profesora u sklopu projekta Erasmus + projekt Sailing the sea of time: European history as OUR (hi)story.

Dobrodošlicu i potporu projektima Srednje škole Isidora Kršnjavog ispred Grada Našica iskazala je Manuela Pintarić, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti, napomenuvši kako su Našice Grad obrazovanja sa tri osnovne, jednom glazbenom i jednom od najvećih srednjih škola u Hrvatskoj. Ispričala se uime gradonačelnika, te poželila okupljenima da iz Našica ponesu lijepe uspomene.
– Drugi je ovo ERASMUS projekt čije članove pozdravljamo ovdje u Gradu Našicama, a vjerujem da neće biti posljednji. – rekla je pročelnica.
Domaćini su bili i Željko Filjak, ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavog te Adrijana Rajić, prof. savjetnica za Engleski jezik, koordinatorica projekta koji su također pozdravili okupljene. Uime sudionika projekta domaćinima se zahvalila predstavnica iz Njemačke, države koja je bila glavni koordinator za čitav projekt, Anke Wischer koja je istaknula da su tijekom projekta najviše promovirali mir zbog nastalih ratnih okolnosti na samim granicama Europe.

Nakon prigodnih govora upriličeno je međusobno darivanje koordinatora, gostiju, iz Njemačke, Francuske, Grčke, Italije i Slovenije. Profesorica Rajić istaknula je da se dio hrvatskog projekta, ovdje u Našicama, bazira na liku i stvaralaštvu Dore Pejačević, prema čijem će životu biti napravljena i društvena igra.

Više iz kategorije

Dodijeljene stipendije Grada Našica ove godine povećane za više od 20%

Ivona

Dan našičkog sporta okupio nikad veći broj sudionika

Marac

Našice će težiti povećanju kvalitete života svih mještana – radionica izrade Razvojne strategije Grada Našica

Ivona