nasice.hr
Vijesti

Tradicionalni koncert „Uskrsni zeko” oduševio brojnu publiku u Markovcu Našičkom

Slovačka kulturno – umjetnička udruga „Franjo Strapač” i Matica slovačka Markovac Našički organizirali su jučer tradicionalni koncert „Uskrsni zeko” koji se održava na Uskrsni ponedjeljak. Dobrodošlicu okupljenima uputile su predsjednica Matice slovačke i predsjednica Slovačkog kulturno – umjetničkog društva „Franjo Strapač” Vesna Budoš kao i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu u Republici Hrvatskoj Vladimir Bilek, tajnica Saveza Slovaka i dopredsjednica Matice slovačke Markovac Našički Branka Baksa te Ines Resler, direktorica Turističke zajednice Grada Našice.

U prigodnom programu, kojeg je vodio Karlo Malovčak, posvećenom uskrsnim običajima, tradicijskim pjesmama i plesovima, predstavili su se folklorni dio i pjevački dio SKUU „Franjo Strapač“ te učenici područne škole Markovac Našički OŠ kralja Tomislava Našice.

Koncert kao rezultat predanog rada

Predsjednica Vesna Budoš je izrazila zadovoljstvo uspješnim nastupom izvođača na tradicionalnom koncertu, a zahvalila se roditeljima, Gradu Našicama, Turističkoj zajednici, Savjetu za nacionalne manjine kao i svima koji podržavaju rad SKUU-a „Franjo Strapač” i Matice slovačke Markovac Našički.

Izvor: TV Našice, ICV

Više iz kategorije

3. sportske igre hrvatskih branitelja Grada Našica u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Orao” Orahovica – Našice

Ivona

Poziv umirovljenicima za isplatu uskrsnica

Marac

Udruga mladih INFO održala završnu konferenciju projekta Zaželi I.N.F.O.

Ivona