nasice.hr
Vijesti

U Našicama održana tematska konferencija „Lionsi o sljepoći i slabovidnosti“

U hotelu Park Panolija Našice održana je tematska sjednica pod nazivom „Lionsi o sljepoći i slabovidnosti“ u organizaciji Lions Clubs International te u suradnji s Udrugom slijepih Našice. Lionsi svoj rad fokusiraju ž na pet glavnih područja pružanja pomoći i pomaganja potrebitih i to: sljepoća i slabovidnost, dijabetes, karcinom kod djece, ekologija i borba protiv gladi. Prije same konferencije za medije Udruga slijepih Našice na svom je štandu predstavila rukotvorine kao i svoj program te ciljeve, a djelatnici Opće županijske bolnice Našice zainteresiranima su mjerili tlak i razinu šećera u krvi. Tiskovnu konferenciju, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, ravnatelj OŽB Našice Dino Vida, predsjednica Udruge slijepih Našice Tatjana Bela, izvršna direktorica Hrvatskog savez slijepih Andreja Veljača, saborska zastupnica Ružica Vukovac te mnogi drugi uvaženi gosti je pozdravnim govorom otvorio Guverner Lions Distrikta 126 Hrvatska Milorad Stanić istaknuvši kako su Lionsi, gotovo od svog osnutka, „vitezovi slijepih u ratu protiv tame” te kako rješavanje ovog problema svakako zaslužuje njihovo vrijeme.

  • Mi smo pokušali na današnjoj tematskoj sjednici sagledati širu sliku ovoga problema u Hrvatskoj i uočavamo da pored svega što smo pozitivno uradili u našem društvu ono još uvijek nije dovoljno senzibilizirana na probleme slijepih i slabovidnih s jedne, a s druge strane, vjerojatno kao posljedica toga, ni slijepi i slabovidni nisu dovoljno integrirani u rad naše društvene zajednice. – rekao je Guverner Milorad Stanić.

Promicanje humanitarnih inicijativa

Također, dobrodošlicu svim gostima poželio je gradonačelnik Krešimir Kašuba naglasivši kako je Grad Našice posebno osjetljiv na probleme slijepih i slabovidnih osoba te će svakako nastaviti ulaganje u infrastruktura koja im omogućava lakšu društvenu interakciju.

  • Drago mi je da se ova sjednica održava upravo u Našicama jer njome obilježavamo i tridesetu obljetnicu Lions kluba Našice. Volim naglasiti kako su Našice grad udruga, a Lionsi su vitalni dio te cjeline i prepoznati su nizom humanitarnih akcija tijekom godina kojima prikupljaju sredstva potrebitima. – izjavio je gradonačelnik Kašuba i pohvalio predsjednicu Udruge slijepih Našice Tatjanu Bela.

Predsjednica Udruge slijepih Našice Tatjana Bela također je pozdravila sve prisutne s nadom kako će ova sjednica postaviti temelje za dugoročno djelovanje Udruge na području cijele regije.

IZVOR: TV NAŠICE

Više iz kategorije

Donacija vatrogasnih vozila DVD-u Zoljan i Vukojevci

Ivona

Ministar Ćorić obilježio početak dogradnje sustava odvodnje u Seoni i Donjoj Motičini

Marac

Potpisani ugovori s 52 udruge u vrijednosti 503.000,00 kn

Marac