nasice.hr
Vijesti

U Našicama započeo 1. Međunarodni simpozij hitne medicine

Danas je u Našicama započeo 1. Međunarodni simpozij hitne medicine povodom osnutka 10 godina Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u OŽB Našice. Tom je prilikom u Naš grad stiglo 200 sudionika iz cijele Hrvatske i susjedne Slovenije. U dva dana predavanja i radionica razmijenit će se iskustva te prikupiti motivacija za daljnji rad. Dobrodošlicu okupljenima poželio je gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je čestitao 10. obljetnicu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema našičke bolnice te dodao da su, zahvaljujući njima, spašeni brojni životi.

 – Moram naglasiti kako izuzetno cijenimo rad i zalaganje svih liječnika, liječnica, medicinskih sestara, tehničara kao i ostalih zaposlenika ove ustanove. – izjavio je gradonačelnik Kašuba te je istaknuo kako je Opća županijska bolnica Našice zaslužna za visoki nivo kvalitete življenja u našičkom kraju.

Našički OHBP među prvima u Hrvatskoj

Rukovoditelj Objedinjenog hitnog bolničkog prijema dr. sc. Denis Klapan, dr. med. istaknuo je da se u 10 godina od otvaranja OHBP puno toga promijenilo, ali da je kvaliteta iz godine u godinu sve bolja. S njim se složila i Maja Grba Buljević, dr.med., ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, naglasivši da je posebno vezana za našički OHBP jer je jedan od prvih osnovanih. – Drago mi je što smo uspjeli u početnom naumu, a to je da ovakav hitni bolnički prijem svaka bolnica u Hrvatskoj mora imati. Svakako bih pohvalila našički prijem koji radi izuzetno dobar i kvalitetan posao, posao koji nije nimalo lagan i koji zahtjeva puno odricanja. – dodala je ravnateljica.

Prvi simpozij dolaskom je podržao i Hrvoje Šimić, zamjenik ravnatelja OŽB Našice, zamjenik gradonačelnik i saborski zastupnik.

  • Povod ovog simpozija je 10. rođendan Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Našicama kao i 53. godina od osnutka našičke bolnice. Nažalost, 50. obljetnicu nismo mogli proslaviti zbog svima nam znane situacije s koronavirusom. Ovom prigodom bih zahvalio svim ljudima koji su radili u bolnici, koji su je stvarali te organizirali njen rad, a, također, čestitam svim djelatnicima Prijema jubilarnu obljetnicu i želim im svima da u budućem razdoblju imaju što manje posla. Također se zahvaljujem i Organizacijsko odboru na čelu s Mariom Gašićem te svima onima koji će sudjelovati na ovom Simpoziju. – rekao je Šimić.

200 sudionika iz Hrvatske i Slovenije

Mario Gašić, glavni tehničar Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, u ovom je smislu bio u funkciji predsjednika organizacijskog odbora Međunarodnog simpozija hitne medicine, najavivši sudjelovanje 200 sudionika. Dodao je i to da će u dva dana bit predstavljeno 40 radova iz područja hitne medicine te da sudionici dolaze iz 33 različite zdravstvene ustanove.

Sudionici će upoznati i turističku ponudu Našica

U večernjim satima sudionike Simpozija očekuje prigodna šetnja Perivojem obitelji Pejačević uz kostimirano vodstvo i vrhunska domaća vina otkrila nam je direktorica TZ Našice Ines Resler. Prva je to turistička ruta dobro poznata Našičanima s manifestacije Večer vina u Perivoju, a koju će ovoga puta vidjeti i posjetitelji grada.

Na svečanom otvorenju simpozija sudjelovali su učenici i profesori glazbene škole Kontesa Dora. Učenica Dora Rigo, na klaviru izvela je skladbu Dore Pejačević – Pjesma bez riječi op.10. Doru je za nastup pripremila učiteljica Vedrana Matić, a učenik Filip Jurić, na braču i učiteljica Vedrana Matić na klaviru izveli su skladbu Peppi čardaš Zlatka Dvoržaka.

Više iz kategorije

Tradicionalni koncert “Radost prosinca – Vesele Vianoce”

Ivona

Čestitka povodom Međunarodnog dana žena

Ivona

Proglašena prirodna nepogoda – suša – za područje Grada Našica

Ivona