nasice.hr
Vijesti

Veliki broj posjetitelja na trećoj Večeri vina u Perivoju

Prošlog vikenda održano je treće izdanje manifestacije Večer vina u Perivoju koje je u prelijepi park ispod dvorca Pejačević privuklo više od 500 posjetitelja. Grad Našice, Turistička zajednica Grada Našice, ali i brojne našičke udruge pripremile su obilježavanje blagdana sv. Vinka uz domaća vina, slavonske delicije i tamburaše. Posjetitelji su imali priliku kroz šetnju doživjeti kulturnu priču kroz 11 postaja, vođeni djelatnicima Zavičajnog muzeja Našice i članovima Hrvatskog kulturnog društva „Lisinski“ Našice čime je na simboličan način, obilježena 135. obljetnica HKD-a „Lisinski”, 70. obljetnica srednjeg školstva u Našicama te 50. obljetnica Muzeja u Našicama. Cijeloj manifestaciji dodatnu notu dali su i članovi Tamburaškog društva “Dora Pejačević” prigodnim koncertom kod Malog dvorca.

Prepoznatljiva manifestacija

Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica, podsjetio je da je prva manifestacija održana 2022. godine, a svako izdanje obilježeno je drugom povijesnom temom vezanom za Našice.

  • U duhu vina proizvedenog od strane naših vinara, manifestacija ima za cilj ne samo promociju našeg grada, već i podršku našim OPG-ovima koji se bave vinogradarstvom. Osim toga, želimo istaknuti kulturni aspekt kao promidžbenu priču Grada Našica. – rekao je gradonačelnik.

Direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler izrazila je zadovoljstvo organizacijom tradicionalne „Večeri vina u Perivoju”.

  • Proteklih smo godina, s ovom manifestacijom, oživjeli povijest obitelji Pejačević zahvaljujući članovima HKD-a „Lisinski” i Zavičajnog muzeja Našice, a ove smo godine uz važne obljetnice, imali priliku pokazati i obnovljenu kulturnu baštinu, uključujući naše dvorce. – istaknula je Resler.

Predsjednik Udruge voćara i vinogradara, Darko Cerovski, istaknuo je značaj ove manifestacije kao priliku za predstavljanje lokalnih vinara zajedno s kulturnim obilježjima.

  • Od posebne je važnosti što ova manifestacija pruža našim lokalnim vinogradarima priliku da predstave svoje proizvode. Većina njih su male vinarije, osim, naravno, Enosophie koja ima svjetski renome. Želim se zahvaliti svim vinogradarima koji su, unatoč hladnom vremenu, odlučili doći i biti ovdje na štandu kako bi predstavili svoj rad. – dodao je Cerovski.

Nakon vinske šetnje posjetitelji su mogli uživati u veselim zvukovima Tamburaškog sastava „Čokanj” te, naravno, odličnim vinima i bogatoj gastro ponudi.

Više iz kategorije

OŽB Našice obilježila blagdana sv. Luke

Marac

Produljenje samopopisa do ponoći 27.9.2021. godine

Marac

Nastavljaju se ulaganja u prigradsko naselje Jelisavac

Ivona