nasice.hr
UncategorizedVijesti

Predstavljen projekt Centra industrijske zone

Na mjestu buduće izgradnje u industrijskoj zoni, gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnica Magdalena Vidaković-Gelenčit i v.d. pročelnika Božo Papac prezentirali su projekt Centra industrijske zone. Izgradnjom Centra ciljano će se utjecat na razvoj mikro, malog i srednjeg poduzetništva na području grada Našica i Osječko-baranjske županije. Osigurat će se poslovni prostori za mikro, male i srednje poduzetnike po povoljnijim uvjetima unajmljivanja od tržišnih uz osiguravanje ostalih usluga administrativne, savjetodavne, tehničke i druge pomoći.

Cilj je poticati inovativnost i razvoj novih tehnologija te rast zapošljavanja

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je da je Industrijska zona Našice temelj gospodarstva na ovom području, gdje Grad ostvaruje suradnju sa mikro, malim i srednjim poduzetnicima, ali  i najvećim subjektom Nexe d.d.

  • U fazi je trenutno izrada projektne dokumentacije te je ishodovana građevinska dozvola, a financijski je projekt podržalo i Ministarstvo regionalnog razvoja sa 50% njegove ukupne vrijednosti, te ovim putem zahvaljujem ministrici Nataši Tramišak.  Realizacijom projekta dobiti ćemo dvije zgrade po 1000 kvadrata, gdje će našim poduzetnicima početnicima osigurati prostor u kojem će moći svoje tvrtke u prvih par godina postaviti na noge, te na taj način nastaviti svoje djelatnosti. U  dvije građevine, od kojih je jedna industrijska sa prostorom od 4 metra visine i uvjetima za rad na obrtničkim zanimanjima, a druga namjene za uredsko poslovanje bit će prostora za različite obrtnike kojima će se omogućiti maksimalno povoljni uvjeti rada. – rekao je gradonačelnik te dodao da je ukupna vrijednost projekta 11.104.250,60 kn.

Dodao je gradonačelnik i to da je projekt dio demografske politike koju provodi Republika Hrvatska, a na ovaj se način prenesi i na Grad Našice, gdje se omogućavaju povoljniji uvjeti za razvoj i rad mladih.

Nastavlja se niz poduzetničkih mjera koje Grad Našice provodi

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Grada Našica Magdalena Vidaković-Gelenčir istaknula je kako se kroz ovu novu investiciju – Centar industrijske zone, nastavlja niz poduzetničkih mjera koje Grad provodi.

  • Jedna od zgrada bit će u funkciji poduzetničkog inkubatora koji dosad još nismo imali. Njegova je svrha osigurati mladim poduzetnicima smještajne kapacitete i potrebnu infrastrukturu za novoosnovana poduzeća. Smještaj će biti po izuzetno povoljnim i poticajnim cijenama. Nakon što razviju svoju poduzeće, izlaze iz poduzetničkog inkubatora čiji se prostor dalje otvara novim poduzetnicima – rekla je pročelnica.

Završetak radova očekuje se do kraja sljedeće godine, pojasnio je Božo Papac, vršitelj dužnosti pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Grada Našica te dodao da se nastavljaju daljnja investicijska ulaganja u industrijsku zonu.

  •  Realizacija objekata u Centru očekuje se, nadamo se, do kraja sljedeće godine tako da bi tada i prvi poduzetnici mogli početi raditi. Od ukupno 56 hektara zone, dosad je 46 hektara građevinskog zemljišta kompletno opremljeno i stavljeno u funkciju. Preostaje nam opremiti još 10 hektara što će se riješiti u sljedeće 2 do 3 godine – istaknuo je v.d. pročelnika Božo Papac.

Više iz kategorije

Google Pixel 2 Specifications & Features Revealed By FCC

admin

Obilježen Europski dan jezika

Ivona

Vrijedna donacija za dijagnostiku autizma Općoj županijskoj bolnici Našice

Ivona