nasice.hr
UncategorizedVijesti

Predstavljen projekt Centra industrijske zone

Na mjestu buduće izgradnje u industrijskoj zoni, gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnica Magdalena Vidaković-Gelenčit i v.d. pročelnika Božo Papac prezentirali su projekt Centra industrijske zone. Izgradnjom Centra ciljano će se utjecat na razvoj mikro, malog i srednjeg poduzetništva na području grada Našica i Osječko-baranjske županije. Osigurat će se poslovni prostori za mikro, male i srednje poduzetnike po povoljnijim uvjetima unajmljivanja od tržišnih uz osiguravanje ostalih usluga administrativne, savjetodavne, tehničke i druge pomoći.

Cilj je poticati inovativnost i razvoj novih tehnologija te rast zapošljavanja

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je da je Industrijska zona Našice temelj gospodarstva na ovom području, gdje Grad ostvaruje suradnju sa mikro, malim i srednjim poduzetnicima, ali  i najvećim subjektom Nexe d.d.

  • U fazi je trenutno izrada projektne dokumentacije te je ishodovana građevinska dozvola, a financijski je projekt podržalo i Ministarstvo regionalnog razvoja sa 50% njegove ukupne vrijednosti, te ovim putem zahvaljujem ministrici Nataši Tramišak.  Realizacijom projekta dobiti ćemo dvije zgrade po 1000 kvadrata, gdje će našim poduzetnicima početnicima osigurati prostor u kojem će moći svoje tvrtke u prvih par godina postaviti na noge, te na taj način nastaviti svoje djelatnosti. U  dvije građevine, od kojih je jedna industrijska sa prostorom od 4 metra visine i uvjetima za rad na obrtničkim zanimanjima, a druga namjene za uredsko poslovanje bit će prostora za različite obrtnike kojima će se omogućiti maksimalno povoljni uvjeti rada. – rekao je gradonačelnik te dodao da je ukupna vrijednost projekta 11.104.250,60 kn.

Dodao je gradonačelnik i to da je projekt dio demografske politike koju provodi Republika Hrvatska, a na ovaj se način prenesi i na Grad Našice, gdje se omogućavaju povoljniji uvjeti za razvoj i rad mladih.

Nastavlja se niz poduzetničkih mjera koje Grad Našice provodi

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Grada Našica Magdalena Vidaković-Gelenčir istaknula je kako se kroz ovu novu investiciju – Centar industrijske zone, nastavlja niz poduzetničkih mjera koje Grad provodi.

  • Jedna od zgrada bit će u funkciji poduzetničkog inkubatora koji dosad još nismo imali. Njegova je svrha osigurati mladim poduzetnicima smještajne kapacitete i potrebnu infrastrukturu za novoosnovana poduzeća. Smještaj će biti po izuzetno povoljnim i poticajnim cijenama. Nakon što razviju svoju poduzeće, izlaze iz poduzetničkog inkubatora čiji se prostor dalje otvara novim poduzetnicima – rekla je pročelnica.

Završetak radova očekuje se do kraja sljedeće godine, pojasnio je Božo Papac, vršitelj dužnosti pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Grada Našica te dodao da se nastavljaju daljnja investicijska ulaganja u industrijsku zonu.

  •  Realizacija objekata u Centru očekuje se, nadamo se, do kraja sljedeće godine tako da bi tada i prvi poduzetnici mogli početi raditi. Od ukupno 56 hektara zone, dosad je 46 hektara građevinskog zemljišta kompletno opremljeno i stavljeno u funkciju. Preostaje nam opremiti još 10 hektara što će se riješiti u sljedeće 2 do 3 godine – istaknuo je v.d. pročelnika Božo Papac.

Više iz kategorije

Nastavak dobre suradnje sa prijateljima iz Stare Bystrice

Ivona

Why Bold Socks Are The ‘Gateway Drug’ To Better Men’s Fashion

admin

Prezentiran strateški razvojni dokument Grada Našica do 2030. godine

Ivona