nasice.hr
Vijesti

Grad Našice podupire razvoj novih sportskih disciplina Auto kluba Panonija

U Našicama je pokraj obnovljenog Velikog dvorca Pejačević održana prezentacija novih karting vozila koja su nabavljena za potrebe Auto kluba Panonija uz sufinanciranje Grada Našica. Na ovom događaju prisustvovali su gradonačelnik Krešimir Kašuba, direktor Našičkog parka Hrvoje Žiha, županijski vijećnik Vanja Prošić, predstavnik Športske zajednice Grada Našica, predsjednik kluba Vjekoslav Kovačević te tajnica kluba Tina Kovačević. Gradonačelnik Kašuba istaknuo je značaj ovog ulaganja pohvalivši Auto klub Panoniju za njihovu predanost promicanju kartinga i razvoju sporta u lokalnoj zajednici.

  • Nastavlja se ulaganje Grada u mnogobrojne klubove i udruge u Našicama. Posebno želim istaknuti Auto klub Panonija Našice, čiji predsjednik gospodin Vjekoslav Kovačević posvećeno radi na promociji kartinga i razvoju tog sporta u našem gradu. Prije dvije godine, u sklopu Dana Slavonske šume, organizirali smo prvi Karting slalom u Republici Hrvatskoj, što je zahtijevalo izgradnju piste, a istaknuo bih i veliki interes mladih za ovaj sport. Stoga je Grad odlučio podržati klub vrijednom donacijom od 5.500 eura za opremu i vozila što će dodatno unaprijediti rad kluba i omogućiti kvalitetne aktivnosti za građane svih dobnih skupina. – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Tajnica Tina Kovačević se zahvalila gradonačelniku Kašubi na vrijednoj donaciji koja će članovima kluba omogućiti kvalitetnije uvjete za treninge i natjecanja.

  • Danas predstavljamo dva nova karting vozila za dobnu skupinu od 9 godina pa nadalje, snage od 9 konjskih snaga i 270 kilovata te one koje smo nabavili prošle godine. Ove godine smo također dodali jedan Baby kart, namijenjen djeci od 3 godine, ali naš klub će raditi s djecom od 5 godina. Cilj Auto kluba Panonija je organizirati probne treninge za djecu kako bismo procijenili njihovu sposobnost za vožnju i osigurali osjećaj sigurnosti na stazi. Nakon probnih treninga, planiramo organizirati prava natjecanja s diplomama i priznanjima za najbolje vozače. Dosadašnji treninzi su privukli oko 200 djece, kroz njih smo ostvarili preko dvije tisuće vožnji, a učlanjeno je njih 15. Prošle godine smo sve to organizirali besplatno, no ove godine ćemo morati krenuti s nekim manjim naplatama kako bismo pokrili troškove, uključujući amortizaciju kartinga. Planiramo nastaviti ulagati u razvoj ove discipline jer vjerujemo da će to donijeti dodatnu vrijednost našem klubu, ali i karting zajednici u Našicama. – istaknula je tajnica Kovačević i iskazala duboku zahvalnost Gradu Našicama i gradonačelniku Krešimiru Kašubi na potpori, jer bez njihove pomoći ne bi mogli tako brzo ostvariti zacrtani cilj.

Više iz kategorije

Od sada mjesečni izdatak za vrtić 500 kn

Marac

Darivana prva rođena beba u 2023. godini

Ivona

Našice među najuspješnijima po povlačenju sredstava iz EU fondova

Ivona