nasice.hr
Vijesti

2. Memorijalni ultramaraton 132. brigade Hrvatske vojske

U sklopu proslave 31. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice-Orahovica, 30-ak trkača iz cijele Hrvatske sudjelovalo je na 2. Memorijalnom ultramaratonu 132.brigade Hrvatske vojske, dugom 52 kilometra. Start je bio kod spomen-obilježja hrvatskim braniteljima u Ivanovcu, a cilj spomen-obilježje “Uskrsla Hrvatska” u središtu Našica gdje su sudionici, zajedno s gradonačelnikom Krešimirom Kašubom, zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje.

  • Cilj je ovog Memorijalnog ultramaratona 132. brigade HV-a poslati poruku da hrvatski branitelji nikada ne smiju biti zaboravljeni. – rekao je predsjednik URT “Nexe Team” Tomisav Gall.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalio je trkačima na sudjelovanju, a  URT “Nexe Team” na organizaciji ovog Memorijalnog ultramaratona.

  • Naša 132. brigada ima 59 poginulih, više od 200 ranjenih i više od 6.000 branitelja koji su tijekom rata prošli kroz brigadu. Obilježavanje 31. obljetnice ustroja brigade počelo je Memorijalnim ultramaratonom, a središnje događanje bit će 19. listopada na Trgu dr. Franje Tuđmana pa pozivam sugrađanke i sugrađane da dostojanstveno obilježimo taj dan – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Izvor: Radio Našice

Više iz kategorije

Čestitka gradonačelnika sugrađanima za Antunovo

Marac

2. Našička viteška priča

Ivona

O projektu „Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si” govorimo u Studiju Plus

Marac