nasice.hr
Vijesti

21. Sijelo u novom Društvenom domu „Stjepan Pintarić“ u Velimirovcu

U novom Društvenom domu „Stjepan Pintarić“ u Velimirovcu održana je tradicionalna smotra folklora „Sijelo uz tamburicu”, 21. po redu. Uz organizatora KUD „Tamburica” Velimirovac nastupili su i gosti iz Koške, Donje Motičine, Mikleuša i Batrine. Uz mnogobrojne posjetitelje koji su popunili uistinu veliki društveni dom, potporu su ovom događaju dali i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Našice Ines Resler te predsjednik Mjesnog odbora Marin Knežević koji su pohvalili aktivnosti velimirovačkog društva.

  • Ovo je velik događaj za Velimirovac, a pogotovo za njegovog organizatora, odnosno KUD-a „Tamburica” koje djeluje već 23 godine. Oni uvelike doprinose bogatstvu kulturnog života kako ovog mjesta tako i cijelog našičkog kraja. Današnji datum je od velike važnosti jer imamo prvo događanje u novom domu koji zadovoljava sve potrebe lokalnih društava, a on je i prigoda da se prisjetimo našeg velikog prijatelja Stjepana Pintarića, nažalost prerano preminulog. Stjepan je svojim radom i nesebičnom zalaganju dao veliki obol kako Velimirovcu tako i Našicama, našičkom kraju, ali i cijelu Slavoniju i Baranju. – zaključio je gradonačelnik Kašuba i otvorio Sijelo.

KUD „Tamburica” osnovan je 1999. godine i djeluje u 5 sekcija – dječjoj, folklornoj, muškoj pjevačkoj, ženskoj pjevačkoj i dramskoj sekciji, a dugi niz godina gostuju na svim većim manifestacijama u Hrvatskoj, pa i šire.

Više iz kategorije

Centar industrijske zone poprima svoj završni izgled

Ivona

Uskrsna igraonica u subotu u dvorani OŠ Dore Pejačević

Ivona

Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Ivona