nasice.hr
Vijesti

Pod pokroviteljstvom Grada Našica održana promocija karting slaloma

U organizaciji AKK “Panonija”, a u suradnji s Hrvatskim auto i karting savezom na Sajmištu je održana prezentacija karting slaloma u Hrvatskoj kroz promotivno natjecanje. Prema riječima Maria Moslavca, predsjednika odbora za karting HAKS-a, to je zapravo nova disciplina koju je pokrenula međunarodna automobilistička organizacija FIA, a koja je prvi puta u Hrvatskoj predstavljena u Zagrebu 2019. godine. U Našicama je tako održano prvo predstavljanje karting slaloma u Slavoniji i drugo takvo događanje u Hrvatskoj.

Pokrovitelji manifestacije bili su Grad Našice, Turistička zajednica Grada Našica te Sportska zajednica Grada Našica, pa su promociju karting slaloma popratili i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler, a nazočan je bio i Igor Tomljanović, prvi zamjenik dopredsjednika HAKS-a, koji je izrazio veliko zadovoljstvo odličnom organizacijom.

  • Posebna je čast bila otvoriti ovo natjecanje na kojem se okupio jako veliki broj djece i mladih i vidljivo je da ovaj sport ima budućnost u našem gradu. Naglasio bih kako je ovo početak jedne duge tradicije, jer smo s organizatorima dogovorili i održavanje prvenstva Hrvatske u karting slalomu koje će se održati iduće godine. – rekao je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

Više iz kategorije

Dodijeljene zahvalnice i priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Ivona

Veliki broj sudionika bit će dio festivala Dani slavonske šume

Ivona

Završen projekt „Mladi, kako ste? “

Marac