nasice.hr
Vijesti

Srednjoškolci pozvani na hod do Vukovara

U višenamjenskoj dvorani Srednje školi Isidora Kršnjavoga održano je motivacijsko predavanje na temu „Korakom, s ruksakom, Tebi, u srcu Skriveni Grade“ o pješačenju učenika, 18. studenog, do Grada Heroja, Vukovara. Uz učenike projekt su predstavile prof. Kristina Novak i koordinatorica prof. Slađana Mihalj. Emotivnim opisom strahota i ratnih zbivanja u gradu Vukovaru cilj je bio motivirati okupljene učenike 1,2,3 razreda, na 11-satni hod od Osijeka do Vukovara dug 46 kilometara.

  • Ovom prezentacijom želimo pobuditi i probuditi djecu da već početkom studenog počnu razmišljati o Vukovaru i da se istina o braniteljima, žrtvama i nestalima otkrije. Svake godine u ovom projektu sudjeluje 50 učenika, jer nam Grad Našice financira jedan autobus, tako da sudjeluju oni koji se prvi prijave, iako je volja učenika i veća. – rekla je prof. Mihalj.

Inicijativu profesorice, ali i hrabrost učenika na istaknutu žrtvu podržali su i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, ravnatelj Srednje škole Željko Filjak, kao i potpredsjednik Udruge branitelja KVIN-a Ina Siniša Vinković. Gradonačelnik je potaknuo mlade da se prijave na hod do Vukovara, ali ih i zamolio da nikada ne zaborave važne datume našičke povijesti vezane uz Domovinski rat.

  • Vjerujem da svi vi okupljeni znate što 18. studenog znači za cijelu Hrvatsku, no ja bi Vam napomenuo da kao Našičani trebate znati koji se važni datumi vezani uz Domovinski rat obilježavaju u našem gradu, to su 21. rujna Dan pobjede nad tzv. JNA i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica, 27. rujna kada je 67 našičkih Vukovaraca krenulo u obranu Grada Heroja, te 19. listopada kada obilježavamo ustroj 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica. – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Podsjetimo kako ovaj projekt povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, već 20. put organizira Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata grada Osijeka, a riječ je o putu dugom 46 kilometara, od Osijeka, to jest od Zelenog polja pa sve do Memorijalne bolnice. Ondje će se sudionice Pješačenja priključiti Koloni sjećanja do Memorijalnoga groblja.

Više iz kategorije

3. Memorijalni ultramaraton 132. brigade HV

Ivona

Rekonstrukcija Malog dvorca bit će gotova do kraja ljeta

Marac

ODRŽANA 5. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA NAŠICA

Marac