nasice.hr
Vijesti

Četvrtu adventsku svijeću u Našicama zapalio župan Mato Lukić

Župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić upalio je večeras (23. prosinca 2023. godine) četvrtu adventsku svijeću na adventskom vijencu u Našicama na Trgu dr. Franje Tuđmana.

– Iznimno mi je drago da smo večeras ovdje na paljenju četvrte svijeće koja simbolizira ljubav i koja, možemo slobodno reći, pokreće svijet i pokreće sve nas. Bez ljubavi danas ne bismo bili ovdje i bez nje svijet ne bi funkcionirao. Vratimo li se unazad i pogledamo što simboliziraju sve četiri adventske svijeće: vjeru i nadu, mir, radost i ljubav i kada pomislimo da bi svaki čovjek sve to trebao nositi u sebi, zaista bismo riješili mnoge probleme. Posebno mi je drago da smo večeras u Našicama i da možemo zajedno s ovim divnim ljudima podijeliti ljubav i u miru zajedno približiti se Božiću i poželjeti svima sve najbolje. Želim poručiti svim stanovnicima Našica i Osječko-baranjske županije da uz značenje ove četvrte adventske svijeće vole svoje bližnje, svoje obitelji, svoje prijatelje i svoju okolinu jer nas to svakako čini boljim ljudima – kazao je župan Lukić.

Gradonačelnik Kašuba zahvalio je svima na dolasku kao i na trudu brojnih građana i udruga u organizaciji Adventa u Našicama, manifestaciji koja iz godine u godinu biva sve posjećenija.

– Paljenjem četvrte adventske svijeće izlazimo iz vremena Adventa i ulazimo u božićno vrijeme. Svim vjernicama i vjernicima, poštovanim Našičankama i Našičanima želim blagoslovljen Božić i sretnu novu 2024. godinu – poručio je Kašuba.

Paljenju četvrte adventske svijeće u Našicama nazočio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

Izvor: Osječko-baranjska županija

Više iz kategorije

Prezentiran strateški razvojni dokument Grada Našica do 2030. godine

Ivona

Marljivom mladom Valentinu Čolak Grad Našice uručio laptop, vrijednu donaciju koja će mu pomoći u njegovom budućem radu

Marac

Nastavak projekta ZAŽELI

Ivona