nasice.hr
UncategorizedVijesti

Održana završna konferencija projekta “Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog”

U organizaciji Turističke zajednice Grada Našice održana je završna konferencija projekta „Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog” u novoobnovljenoj konferencijskoj dvorani Velikog dvorca Pejačević. Konferenciji je prisustvovao gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković – Gelenčir, pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić, direktor NARA-e Ivan Belošević, predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski, ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak, ravnateljica Gradske knjižnice Našice Silvija Šokić, direktorica Radija Našice Tomislava Justić, voditelj Gradske glazbe Našice Ivan Krajačić koji je okupljene pozdravio i u ime ravnateljice Osnovne glazbene škole Kontesa Dora Darije Vlajnić te projektanti i izvođači radova kao i djelatnici kulturnih institucija i Gradske uprave.

Konferenciju je otvorila Ana Šostar, svjetski poznata pijanistica i bivša učenica našičke glazbene škole izvedbom skladbe Dore Pejačević, a konferencija se nastavila projekcijom filma kojim smo doznali sve o projektu rekonstrukcije Velikog i Malog dvorca Pejačević. Sve okupljene je pozdravila direktorica Ines Resler osvrnuvši se s nekoliko riječi na ulogu Turističke zajednice u ovom izuzetno zahtjevnom projektu.

  • Turistička zajednica Grada Našice je kao partner na projektu rekonstrukcije dvoraca Pejačević, Velikog i Malog te kao nositelj aktivnosti, promidžbe, promocije i vidljivosti organizirala završnu konferenciju ovog projekta gdje smo pozvali sve one koji su bili uključeni u njegovu provedbu. Od Našičke razvojne agencije preko partnera uključenih u projekt – Zavičajnog muzeja Našice, Gradske knjižnice Našice i Osnovne glazbene škole Kontesa Dora pa sve do HKD-a „Lisinski” i Gradske glazbe Našice koji su korisnici novoobnovljenih prostora. Također smo pozvali dio gradske uprave, izvođače i upravne odjele koji su sudjelovali u pisanju te provedbi i samom završetku projekta. Naravno, otvaranje Velikog dvorca ćemo uskoro svečano upriličiti kada ćemo pozvati sve sugrađane koji, vjerujem, željno iščekuje vidjeti novoobnovljene prostorije koje su uspješno dovršene ovim projektom. – izjavila je direktorica Resler.

Gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba izrazio je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima.

  • Ova konferencija označava kraj velikog projekta Grada Našica, projekta od iznimne važnosti. On nije samo privukao značajna sredstva Europske unije, već je donio i bitne promjene koje oblikuju budućnost našeg grada. Rekonstrukcija Malog i Velikog dvorca Pejačević nije samo obnova zgrada, već je i brendiranje Grada Našica. Želim se zahvaliti svima koji su bili ključni sudionici u ovom procesu, a ovaj mukotrpan rad, započet 2016. godine, rezultirao je onime što danas vidimo. Ovo je više od obnove zgrada; ovo je nova priča koja promiče Našice kao turističku destinaciju, čime se ističu kulturna baština Grada od kojih ću izdvojiti našu najpoznatiju skladateljicu Doru Pejačević kao i grofove Pejačević.- rekao je gradonačelnik.

Budući posjetitelji će imati priliku zaroniti u bogatu povijest i kulturu Našica

Ravnateljica Lučevnjak je naglasila kako će obnovljeni dvorci zauvijek ostati svjedoci prošlosti, ali i svijetle točke budućnosti ovog predivnog grada.

„Velika je čast biti danas u dvorcu Pejačević koji će, nadam se, vrlo brzo postati jedna izuzetno važna točka posjetitelja iz raznih dijelova ne samo Hrvatske, nego Europe i svijeta, ali u isto vrijeme ostati mjesto čuvanja baštine našičkog kraja, čuvanja svih uspomena naših djedova i baka te svega onoga na što smo ponosni. – izjavila je ravnateljica Lučevnjak zaključivši kako će budući posjetitelji imati priliku zaroniti u bogatu povijest i kulturu Našica.

Konferencija je završila klavirskim tonovima učenice OGŠ Kontesa DoraLejle Ćatić označivši tako početak nove ere za Grad Našice.

Izvor: TV Našice

 

Više iz kategorije

3. vikend Adventa u Našicama

Ivona

A $1495 Flamingo Dress: The Pink Bird Is Dominating Fashion

admin

U naseljima Vukojevci i Markovac Našički posebno istaknute investicije u sigurnost mještana

Ivona