nasice.hr
Vijesti

Dodijeljene stipendije Grada Našica ove godine povećane za više od 20%

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Našica održana svečana primopredaja ugovora o stipendiranju za 35 studenata. Od toga je 30 studenata primilo redovne stipendije, dok je njih 5 nagrađeno sa stipendijama za izvrsnost na temelju do sada postignutih rezultata. U odnosu na prošlu godinu iznose stipendija Grad je povećao za preko 20 posto. Stipendije za izvrsnost sada tako iznose 160 eura mjesečno, što je 20,55 posto više nego prije, a 30 općih stipendija iznosit će 133 eura mjesečno, što je 25,26 posto više nego ranije. Gradonačelnik je u razgovoru sa okupljenim studentima objasnio strategiju Grada Našica sa posebnim naglaskom na izgradi Centra industrijske zone te ih pozvao da se nakon studija vrate u Našice gdje im je osigurana visoka kvaliteta života.

  • Veliko mi je zadovoljstvo bilo danas ugostiti mlade ljude i razgovarati s njima, podijeliti temeljnu strategiju Grada Našica, kratkoročnu i dugoročnu. I iako imamo depresiju stanovništva od 10% kao i većina gradova, vjerujem da nas čeka budućnost koja će privlačiti mlade ljude, jer na temelju sredstava Europske unije mijenjamo vizuru Našica i radimo na poboljšanju kvalitete života, gradimo temeljnu komunalnu infrastrukturu koja će biti gotova sljedeće godine, idemo u izgradnju Vrtića, Centra industrijske zone, Centra za starije i nemoćne, imamo snažnu industrijskom zonom, ali i obrtničke kapacitete. – rekao je gradonačelnik i dodao da su ove godine stipendije povećane te da je za njih u proračunu osigurano 38.490,00 eura.

U ime studenata zahvalili su se Mihael Ferčec, dobitnik stipendije za izvrsnost i Vedrana Hvizdak, dobitnica opće stipendije.

Više iz kategorije

Grad Našice i ove godine osigurao besplatne radne bilježnice za učenike osnovnih škola

Ivona

Velimirovačko 22. „Sijelo uz tamburicu“

Ivona

Nastavak dobre suradnje sa prijateljima iz Stare Bystrice

Ivona