nasice.hr
Vijesti

U našičkoj bolnici darivana prva rođena beba u 2024. godini i prva rođena beba s područja grada Našica u 2024. godini

Danas su u Općoj županijskoj bolnici tradicionalno darivane prve rođene bebe u 2024. godini, i to maleni Mateo kao prva rođena beba u našičkoj bolnici te maleni Marko kao prva rođena beba s područja grada Našica. Gradonačelnik Krešimir Kašuba za obje je mame i bebe pripremio poklone u vidu cvijeća, igračke i novčane naknade, a u istom mu se kao i svake godine pridružio ravnatelj bolnice Dino Vida. Uz čestitke roditeljima, malenima su poželjeli puno sreće, zdravlja i bezbrižno djetinjstvo.

  • Jedan je ovo od najradosnijih službenih obilazaka, jer ovo je tradicionalan dolazak u bolnicu i prilika da čestitamo roditeljima, a posebno se danas treba zahvaliti svim djelatnicima naše bolnice koja je od izuzetne važnosti za našu zajednicu. Grad Našice kontinuirano ulaže u bolnicu od nekih 30.000,00 eura godišnje. Osim toga Grad omogućava i pomoć roditelja prilikom rođenja djeteta za što je u 2023. godini izdvojeno oko 40.000,00 eura sa otprilike 400,00 eura po djetetu. – rekao je gradonačelnik i dodao da Grad ulaže u demografiju, od najranije dobi, vrtića, učenika kroz radne bilježnice, od ove godine i sufinanciranje prijevoza učenika koji se školuju izvan Našica, stipendije koje omogućavaju, a ono najvažnije sigurnu i zdravu okolinu za život.
Ulaganja u odjele ginekologije i pedijatrije se nastavljaju

Ravnatelj Dino Vida istaknuo je brojna ulaganja u bolnicu, usluge i djelatnike.

  • Htio bi na današnji dan kada nastavljamo jednu lijepu tradiciju zahvaliti svima na Odjelu ginekologije i pedijatrije za suradnju u prošloj godini. Također kroz cijelu smo godinu kontinuirano ulagali u rad navedenih odjela, a u tome je pomogao i Grad Našice kupnjom uređaja koji olakšava detekciju vena kod beba, dok je Ministarstvo zdravstva sufinanciralo kupnju najmodernijeg mobilnog respiratora sa inkubatorom. – rekao je ravnatelj Vida.

Rukovoditeljica Odjela ginekologije i porodiljstva u našičkoj bolnici Blaženka Žužanić-Klapan, dr. med., specijalist ginekologije i opstetricije, dodala je da se svi na Odjelu trude u svom redovnom radu te da će tako nastaviti i u budućnosti.

  • U svoje osobno ime i u ime Odjela izražavam pohvalu i zahvalu za ovo tradicionalno darivanje rođenih beba. Ove godine smo imali 329 poroda sa rođenih 333 djece, uz 4 blizanačke trudnoće. Trend se nešto smanjio u odnosu na prošlu godinu. – rekla je doktorica.
Samo pet minuta nakon ponoći rođeno je prvo dijete u 2024. godini

Kao prva beba u našičkoj bolnici 1. siječnja u 0:05 sati rođen je Mateo sin Mie Divjanović iz Donje Motičine, dok je kao prva beba s područja grada Našica 2. siječnja u 9:10 sati rođen Marko sin Renate i Mirka Štefančić iz Našica.

Više iz kategorije

Održane 1. sportske igre umirovljenika

Ivona

Razvoj turizma našičkog područja kroz planinarsku kuću i aktivnosti planinara

Ivona

Gradonačelnik Krešimir Kašuba potpisao ugovor za nastavak projekta Zaželi

Ivona