nasice.hr
Vijesti

Završena I. faza uređenja Društvenog doma u Martinu

U jučerašnjem obilasku investicija gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelenčir i pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić obišli su i mjesto Martin. U Martinu je trenutno najviše sredstava uloženo u Mjesni dom, gdje je napravljen novi sanitarni čvor, postavljena nova kuhinja te uređen predprostor. Bila je to I. faza uređivanja, dok će u II. fazi biti uređena glavna sala.

I gradonačelnik i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Martin Miroslav Umiljanović, a i mještani, zadovoljni su izvedenim radovima i kvalitetom istih. U ovom posjetu razgovarali su i o budućim investicijama posebno uređenju prostorija NK Martin.

  • U Mjesni dom Martin u proteklih nekoliko mjeseci uloženo oko 45.000,00 eura, od čega je pola sredstava sufinancirao LAG Karašica, putem prijave na projekt, a pola su gradska sredstva. U ovoj prvoj fazi radi se o uređenju društvenog doma, koji je sada već doveden na visoku razinu, sa opremljenim sanitarnim čvorom, predprostorijom i kuhinjom, dok uređenje velike sale planiramo u sljedećem proračunskom razdoblju. Sa investicijama nastavljamo u smislu infrastrukture Nogometnog kluba Martin, za čije smo svlačionice ishodovali lokacijsku dozvolu, u rujnu planiramo imati i građevinsku dozvoli nakon čega bi krenuli u građevinske radove. – rekao je gradonačelnik i dodao da klub okuplja puno djece, mladeži i rekreativaca koji osim u nogomet, zajedno sa Vijećem Mjesnog odbora ulažu i u društveni život mjesta kroz organizaciju Martinske ljetne noći koja svake godine okuplja sve veći broj ljudi.

Gradonačelnik se zahvalio predsjedniku Umiljanoviću i dodao da uvažavaju zahtjeve Mjesnog odbora pa se u sljedećem razdoblju planira izgradnja javne rasvjete u Martinu i nogostup u Ulici Josipa bana Jelačića. Navedene investicije u fazi su prikupljanja dokumentacije, a u narednom će periodu biti realizirane, dodao je gradonačelnik.

Mještani zadovoljni uređenjem Mjesnog doma

Reakcije mještana na novi Dom su odlične, a najave da će se uređivati prostorije Nogometnog kluba Martin dodatno vesele naše sportaše, rekao je Umiljanović.

  • Zahvaljujem se Gradskoj upravi i gradonačelniku Krešimiru Kašubi na odličnoj suradnji i što slušaju naše prijedloge i zahtjeve. Kao zahvalu za sve učinjeno sljedeću nedjelju spremamo veliku proslavu za ulazak našeg kluba u Drugu županijsku ligu. Dečki su pokazali zainteresiranost i prema klubu i prema mjestu, što je podiglo cijelu atmosferu među mještanima. – rekao je Umiljanović te dodao da ih još puno posla čeka, no idu dio po dio.

Više iz kategorije

Projekt CO2NTESSA koji provodi NEXE d.d. jedan je od strateških projekata Republike Hrvatske

Ivona

ODRŽANA 6. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA NAŠICA

Marac

Osnovan FLAG Pannonia sa sjedištem u Našicama

Ivona