nasice.hr
Vijesti

Završena I. faza uređenja Društvenog doma u Martinu

U jučerašnjem obilasku investicija gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelenčir i pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić obišli su i mjesto Martin. U Martinu je trenutno najviše sredstava uloženo u Mjesni dom, gdje je napravljen novi sanitarni čvor, postavljena nova kuhinja te uređen predprostor. Bila je to I. faza uređivanja, dok će u II. fazi biti uređena glavna sala.

I gradonačelnik i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Martin Miroslav Umiljanović, a i mještani, zadovoljni su izvedenim radovima i kvalitetom istih. U ovom posjetu razgovarali su i o budućim investicijama posebno uređenju prostorija NK Martin.

  • U Mjesni dom Martin u proteklih nekoliko mjeseci uloženo oko 45.000,00 eura, od čega je pola sredstava sufinancirao LAG Karašica, putem prijave na projekt, a pola su gradska sredstva. U ovoj prvoj fazi radi se o uređenju društvenog doma, koji je sada već doveden na visoku razinu, sa opremljenim sanitarnim čvorom, predprostorijom i kuhinjom, dok uređenje velike sale planiramo u sljedećem proračunskom razdoblju. Sa investicijama nastavljamo u smislu infrastrukture Nogometnog kluba Martin, za čije smo svlačionice ishodovali lokacijsku dozvolu, u rujnu planiramo imati i građevinsku dozvoli nakon čega bi krenuli u građevinske radove. – rekao je gradonačelnik i dodao da klub okuplja puno djece, mladeži i rekreativaca koji osim u nogomet, zajedno sa Vijećem Mjesnog odbora ulažu i u društveni život mjesta kroz organizaciju Martinske ljetne noći koja svake godine okuplja sve veći broj ljudi.

Gradonačelnik se zahvalio predsjedniku Umiljanoviću i dodao da uvažavaju zahtjeve Mjesnog odbora pa se u sljedećem razdoblju planira izgradnja javne rasvjete u Martinu i nogostup u Ulici Josipa bana Jelačića. Navedene investicije u fazi su prikupljanja dokumentacije, a u narednom će periodu biti realizirane, dodao je gradonačelnik.

Mještani zadovoljni uređenjem Mjesnog doma

Reakcije mještana na novi Dom su odlične, a najave da će se uređivati prostorije Nogometnog kluba Martin dodatno vesele naše sportaše, rekao je Umiljanović.

  • Zahvaljujem se Gradskoj upravi i gradonačelniku Krešimiru Kašubi na odličnoj suradnji i što slušaju naše prijedloge i zahtjeve. Kao zahvalu za sve učinjeno sljedeću nedjelju spremamo veliku proslavu za ulazak našeg kluba u Drugu županijsku ligu. Dečki su pokazali zainteresiranost i prema klubu i prema mjestu, što je podiglo cijelu atmosferu među mještanima. – rekao je Umiljanović te dodao da ih još puno posla čeka, no idu dio po dio.

Više iz kategorije

Dodijeljene zahvalnice i priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Ivona

Još jedan projekt ZAŽELI kojem je Grad Našice partner uspješno završen

Ivona

Međunarodni dan bijelog štapa prigodno obilježen u Našicama

Ivona