nasice.hr
Vijesti

Novi dječji gradonačelnik Grada Našica – Ivan Kolarić

Novoosnovano Dječje gradsko vijeće Grada Našica održalo je konstituirajuću sjednicu u Gradskoj vijećnici Grada Našica na kojoj im se na samom početku obratio gradonačelnik Krešimir Kašuba koji nije skrivao zadovoljstvo njihovim dolaskom. Na konstituirajućoj sjednici nazočne su bile predsjednica DND-a Našice Darija Vlajnić, ravnateljica OŠ kralja Tomislava Vlatka Zahirović i pedagoginja OŠ Dore Pejačević Sanela Mandić Vidaković.

Dječji gradonačelnik je Ivan Kolarić, a njegova zamjenica Lara Matulić

Nakon uvodnih riječi pristupilo se glasanju za predsjednika i zamjenika predsjednika Dječjeg gradskog vijeća nakon kojeg je izabran Ivan Kolarić, a za njegovu zamjenicu izabrana je Lara Matulić.

Povjerenica Dječjeg gradskog vijeća Kata Jurić obavijestila je vijećnike da će se redovito sastajati, ali da joj se sa svim prijedlozima i upitima mogu slobodno obratiti. Tijekom sjednice dječji gradski vijećnici postavljali su pitanja gradonačelniku o bazenima, igralištima te mogućem klizalištu te predložili postavljanje ormarića u Osnovnoj školi Dore Pejačević.

Našice kao grad prijatelj djece

Gradonačelnik Kašuba je kratko pojasnio za što je sve Dječje gradsko vijeće zaduženo i s radošću ih je obavijestio da će sljedeće godine u Proračunu Grada Našica osigurati sredstva za projekt Dječjeg gradskog vijeća po njihovoj želji, a na svima njima je zadatak da kroz svoje sastanke iznesu svoje ideje i prijedloge. Također, pohvalio je što im je na prvom mjestu učenje, ali i što se većina bavi sportom te što su već na prvoj sjednici predstavili konstruktivne prijedloge.

  • Našice postaje grad prijatelj djece te mi je posebno drago prisustvovati konstituiranje sjednice Dječjeg gradskog vijeća gdje je njihovih 17 vijećnica i vijećnica izabralo dječjeg gradonačelnika. Čast mi je čestitati  im na tome, a posebno dječjem gradonačelniku Ivanu Kolariću i zaželjeti im uspješan rad. Vijeće je osnovano kao savjetodavno tijelo Grada Našica s ciljem boljeg i potpunijeg ostvarivanja prava i potreba djece i njihovog participiranja u procesu donošenja i provedbe odluka koje utječu na kvalitetu života u gradu Našicama. Grad Našice otvoren je za djecu i za njihove prijedloge i primjedbe, pod točkom razno postavili  su niz pitanja i ukazali na problematiku, ali i pojasnili kako gledaju i vide Grad. Lijepo je bilo čuti i vidjeti da se svi bave sportom i izjašnjavaju se da im je sport izuzetno važan, a na prvom mjestu im je ipak školovanje i učenje. Dječji vijećnici smatraju Našice gradom koji može još dodati niz sadržaja, a meni je izuzetno važno čuti njihovo mišljenje, te ih maksimalno podržavam u njihovom radu i djelovanju. – istaknuo je gradonačelnik Kašuba.

Izvor: TV Našice

Više iz kategorije

Svečani prijem učenika i mentora

Ivona

Priopćenje gradonačelnika Grada Našica Krešimira Kašube

Ivona

Investicije se nastavljaju i u Zoljanu

Ivona