nasice.hr
Vijesti

Pod pokroviteljstvom Grada Našica održana Večernja škola s poduzetnicima

U organizaciji Udruge mladih INFO Našice, a pod pokroviteljstvom Grada Našica, u Višenamjenskoj dvorani srednje škole održana je Večernja škola s poduzetnicima. Projekt Mladi za mlade, u čijem je sklopu održana škola, osmišljen je kao skup od tri modula, Aktiviraj se!, Obrazuj se! i Uključi se!.

Na Večernjoj školi s poduzetnicima okupilo je 15-ak poduzetnika koji su završnim razredima svih osnovnih i srednje škole s područja Našica prezentirali svoju ideju, put osnutka obrta i firme, a sve s ciljem da budu inspiracija, odnosno da motiviraju mlade za poduzetništvo. S njima je razgovarala predsjednica Udruge mladih INFO Našice Ivona Ćosić koja je rekla kako je ovo jedan dio projekta Mladi za mlade, čija je svrha učenicima završnih razreda osnovne i srednje škole predstaviti mlade poduzetnike kako bi se dio njih potaknulo da se nakon završenog školovanja odluče ući u poduzetničke vode.

–Ovakvim projektima nastoji se razvijati kreativnost, financijska pismenost i poduzetnički duh kod učenika koji su kroz ovaj projekt imali priliku čuti iskustva poduzetnika iz prve ruke – kazao je ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavoga Željko Filjak, kao domaćin.

Zadovoljan ovim projektom bio je i Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica:

–Ovo ulijeva dozu optimizma kod učenika. Imali su priliku čuti o poslovima koji se obavljaju od svjetske do naše lokalne razine i deficitarni su. Ono što je važno reći je da Grad Našice na dosta visokom nivou ima infrastrukturu za obrtnike. Ove godine Grad je dobio sredstva za izgradnju Poduzetničkog inkubatora koji će za određeni broj mladih poduzetnika biti početna pozicija za pokretanje poslovanja. Bilo je poticajno čuti da su se obrtnici koji su se predstavili, željeli vratiti u Našice. Osnovna strategija Grada je demografska obnova i partnerski pristupamo prema svim obrtnicima  kazao je gradonačelnik Kašuba.

Izvor: Radio Našice, TV Našice

Više iz kategorije

Vrijedna oprema kroz projekt „Aglomeracije Našice” stigla u Našički vodovod d.o.o.

Marac

Otvoreno obnovljeno igralište na Šipovcu

Ivona

Svečani prijem učenika i mentora

Ivona